ASO Sanayide Nitelikli Is Gücünü Artirmak Için Çifte Protokol Imzaladi

Ankara Sanayi Odasi (ASO), sanayinin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünün yetistirilmesine katki saglamak için Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aktas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile is birligi protokolleri imzaladi.

ASO Sanayide Nitelikli Is Gücünü Artirmak Için Çifte Protokol Imzaladi
Sanayinin nitelikli is gücü ihtiyacini karsilamak için egitim kurumlariyla is birligi artirarak sürdüren ASO yeni bir adim daha atti. ASO 8 No’lu Kagit Ürünleri ve Baski Isleri Sanayi Meslek Komitesi, matbaa teknolojisi bulunan iki okulla is birligi protokolleri imzaladi. ASO ile Atatürk MTAL ve Aktas Atatürk MTAL arasinda imzalanan protokollerle sektörün ihtiyaç duydugu kalifiye is gücünün yetistirilmesi için okul-sanayi is birligi güçlendirilecek.

ASO’da düzenlenen protokol imza törenine ASO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Osmanbeyoglu, Altindag Ilçe Mili Egitim Müdürü Hasan Yildirim, ASO Meclis Üyeleri Firat Gündogan ile Ali Gök, Kagit Ürünleri ve Baski Isleri Sanayi Meslek Komitesi Baskani Beste Rodoslu, Komite Üyeleri Sinan Öztürk ile Süphani Akkoç, ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansiz, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

ASO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Osmanbeyoglu, imza töreninde yaptigi konusmada, ASO olarak mesleki egitime verdikleri öneme dikkat çekti. Sanayinin kalifiye is gücü eksikligine vurgu yapan Osmanbeyoglu, “Iki okulumuzla imzaladigimiz protokollerle matbaacilik sektörüne nitelikli is gücü yetistirmeye ve ülkemizin beseri sermayesini güçlendirmeye katkida bulunmayi amaçliyoruz” dedi.

ASO Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Cansiz da konusmasinda, okul-sanayi is birliginin önemine vurgu yaparak, "Protokollerle, matbaa teknolojisi alaninda egitim veren iki okulumuzun egitsel ve sosyal gereksinimlerinin giderilmesine katkida bulunacagiz. Bu sayede isletmelerimizin ihtiyaç duydugu nitelikli is gücünü, okul-sanayi is birligiyle yeni teknik ve yöntemlere dayali olarak yetistirmeye katki saglayacagiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan okul-sanayi is birligi protokolleri, ASO Genel Sekreteri Cansiz, Atatürk MTAL Müdürü Ceylan ve Aktas Atatürk MTAL Müdürü Aktepe tarafindan imzalandi.

Matbaa teknolojisi alani bulunan her iki okulun da egitsel ve sosyal gereksinimlerini güçlendirmeyi öngören protokollere göre, matbaacilik sektörünün ihtiyaci olan nitelikli is gücünün yeni teknik ve yöntemlere dayali olarak yetistirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA