Antalya Büyüksehir'den Üniversite Adaylarina Ücretsiz Destek

Antalya Büyüksehir Belediyesi, YKS hazirlik sürecinde düzenledigi kurslarla destek verdigi üniversite adayi gençlere tercih döneminde de ücretsiz danismanlik sagliyor. Ögrenciler tercihlerini bilinçli ve dogru bir sekilde yapmasi için 24 Temmuz-2 Agustos tarihleri arasinda ATABEM’in üniversite destek merkezlerinde uzman rehber ögretmenler esliginde tercihlerini yapabilecek.

Antalya Büyüksehir'den Üniversite Adaylarina Ücretsiz Destek
Antalya Büyüksehir Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’ni (YKS) geride birakan gençlerin bilinçli ve dogru bir sekilde üniversite tercihlerini yapabilmeleri için ücretsiz danismanlik ve rehberlik hizmeti vermeye basladi.

Gelecekleriyle ilgili en önemli tercihi yapma asamasinda olan ögrenciler, ATABEM Çaybasi, Muratpasa ve Dokuma Üniversiteye Hazirlik Merkezlerinde 2 Agustos’a kadar uzman rehber ögretmenler esliginde ücretsiz danismanlik hizmetinden faydalanabilecek. Üniversite adaylari rehber ögretmenler esliginde yapilan birebir görüsmelerde tercih listelerini ve kariyer hedeflerini planlayabilecek.

"Dogru tercih önemli"

Üniversite sinavina Çaybasi ATABEM Üniversiteye Hazirlik Merkezi’nde verilen hazirlik kurslarinda hazirlandigini ifade eden Yagmur Serbest, tercih döneminde de kurs merkezinden destek aldigini söyledi.

Serbest, “Geçen sene de sinava girdim ama istedigim puana ve siralamaya ulasamadim. Bu sene sinava ATABEM’de hazirlandim ve faydasini da gördüm. Geçen seneye göre daha iyi puan ve üst siralarda bir basari elde ettim. ATABEM’de sanki özel ders gibi egitim aldim. Etütler ve soru çözümlerin oldugu bir hazirlik süreci geçirdim. Rehber ögretmenlerimin çok destegini gördüm. Tercih hakkimi dogru bir sekilde kullanmak istiyorum. Psikoloji bölümünde okumak istiyorum. Rehberlik ögretmenim hedefimdeki bölüm ve üniversiteler hakkinda bilgi veriyor. ATABEM’de dogru bir tercih yaptigima inaniyorum” diye konustu.



Sinava ATABEM ile hazirlandi

Iki yildir üniversite sinavina ATABEM’de hazirlandigini belirten Canan Karaman ise, “ATABEM’de yorucu ama faydali bir hazirlik süreci yasadim. Kurs merkezinin düzenledigi aylik ve haftalik deneme ve tarama sinavlarina girdim, bol bol soru çözdüm hem sinav tecrübesi kazandim hem de sinav heyecanimi yendim. Sinavda iyi bir derece elde ettim. Dogru bir tercih yapabilmek için profesyonel destek almak istedim. Bu yilki taban puanlari, basari siralamasi ve üniversiteleri konustuk. Rehber ögretmenlerimiz bize oldukça yardimci oldu. Gelecek sene üniversite sinavina girecek ögrenci arkadaslarimiza da ATABEM Kurs Merkezini tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA