Ankara'nin Mavi Ve Yesil Cenneti Mogan Gölü'nde Büyük Temizlik

Gölbasi Belediyesi ile Ankara Büyüksehir Belediyesi isbirligiyle, Mogan Gölü’ndeki temizlik çalismalarina hiz verildi.

Ankara'nin Mavi Ve Yesil Cenneti Mogan Gölü'nde Büyük Temizlik
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Tabiat Varliklarini Koruma Genel Müdürlügü’nün bilgisi dâhilinde Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Gölbasi Belediyesi ekipleri Ankara’nin en önemli degerlerinden olan Mogan Gölü’nde temizlik çalismasi baslatti. Çalismalar kapsaminda temizleme araçlari göle indirilirken, gölün yüzeyindeki müsilaj, yosunlar, yabani otlar, atik plastik malzemeler, tahtalar ve çöpler toplaniyor. Temizlik çalismalariyla gölün ekosistemini korumak ve çevre kirliliginin azaltilmasi amaçlaniyor.

“Mogan Gölü’müzü el birligiyle koruyalim”

Mogan Gölü’nün önemine dikkat çeken Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi çalismalarla ilgili, "Gölbasi’miz yesille mavinin bulustugu Ankara’nin hatta Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri. Her hafta Mogan Gölü’müzü binlerce kisi ziyaret ediyor. Aileler çocuklariyla beraber gelerek, gölün harika dogasiyla bir nebze de olsa nefes aliyor. Biz de onlara daha güzel bir manzara sunabilmek için Ankara Büyüksehir Belediyemizle birlikte gölümüzdeki temizlik çalismalarina yogunlastik. Havalarin isinmasiyla gölün yüzeyinde olusan yosun ve müsilajlari araçlarimizla temizliyoruz. Vatandaslarimizdan da gölümüzün temizligiyle ilgili ayni hassasiyeti bekliyoruz. Göz bebegimiz olan Mogan Gölü’müzü el birligiyle koruyalim. Insallah gelecek nesillere güzel bir doga ve daha temiz bir Gölbasi birakalim” diye konustu.

Yetkililer, Mogan Gölü’ndeki çalismalarin kisa bir süre içerisinde bitirileceginin altini çizerken, bu çalismalarin düzenli olarak devam edecegini ve göl çevresindeki dogal yasami olumsuz etkileyen unsurlarin ortadan kaldirilacagini vurguladi.
Kaynak: İHA