Adiyaman Belediyesinden Beton Santrali Firmalarina Sert Uyari

Adiyaman Belediyesi yetkilileri, beton mikserlerinin yolda seyir halindeyken neden oldugu çevre kirliligi ve trafik güvenligi sorunu konusunda beton santrali firmalarina uyarilarda bulundu.

Adiyaman Belediyesinden Beton Santrali Firmalarina Sert Uyari
Adiyaman Belediyesi, kentte faaliyet gösteren beton santrali sahipleriyle genis kapsamli bir toplanti düzenledi.

Zabita Müdürlügü binasinda gerçeklestiren toplantiya firma sahiplerinin yani sira Belediye Baskan Yardimcisi Ceyhan Kayhan ve zabita müdürlügü yetkilileri katildi.

Firma sahiplerine Valilik Il Trafik Komisyonunun aldigi yeni kararlarin teblig edildigi toplantida, beton mikserlerinin seyir halindeyken yola beton dökülmesi suretiyle çevre kirliligine ve trafik güvenligi sorunlarina yol açtigi belirtildi.

Firma sahiplerine karsi ciddi yaptirimlar uygulanabilecegini vurgulayan belediye yetkilileri, beton mikserlerinin trafikte yol açtigi söz konusu sorunlarin önlenmesi için mikserlere aparat takilmasi zorunlulugu getirildigini ifade etti.

Belediye Baskan Yardimcisi Ceyhan Kayhan, toplantiyla ilgili açiklamasinda, “Amacimiz, trafikte ve çevrede olusan zarari en aza indirmek. Beton santrali sahiplerinden, kurallara uymalarini ve gerekli önlemleri almalarini bekliyoruz. Aksi halde cezai islemler kaçinilmaz olacak” dedi.

Kayhan, ayrica düzenlemelerin amacinin hem trafik güvenligini saglamak hem de çevreyi korumak oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA