ABD'nin Eski Baskani Obama, Seçimde Kamala Harris'e Destegini Açikladi

Eski ABD Baskani Barack Obama ve esi Michelle Obama, Joe Biden’in yaristan çekilmesi sonrasi Demokratlarin baskan adayi olarak görülen Baskan Yardimcisi Kamala Harris’i seçimlerde destekledigini açikladi.

ABD'nin Eski Baskani Obama, Seçimde Kamala Harris'e Destegini Açikladi
Eski ABD Baskani Barack Obama ve esi Michelle Obama, 5 Kasim’da yapilacak baskanlik seçimlerinde Demokratlarin adayi olarak kabul edilen Baskan Yardimcisi Kamala Harris ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Obama görüsmeye iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Ona harika bir Amerika Birlesik Devletleri Baskani olacagina inandigimizi ve bizim tam destegimizi aldigini söyledik. Ülkemiz için bu kritik zamanda, Kasim ayinda kazanmasi için elimizden geleni yapacagiz. Bize katilacaginizi umuyoruz” ifadesini kullandi.

Obama telefon görüsmesi sirasinda Harris’e adaylik için kendisini desteklemekten gurur duyduklarini ifade etti.

Eski First Lady Michelle Obama ise Harris’e "Seninle gurur duyuyorum. Bu tarihi bir sey olacak" dedi.

Obama ailesine destekleri ve uzun süreli dostluklari için minnettarligini ifade eden Harris ise "Bunun benim için anlami çok büyük" ifadesini kullandi.

ABD Baskani Joe Biden, eski Baskan ve Cumhuriyetçilerin adayi Donald Trump ile 27 Haziran’da katildigi canli yayin tartismasinda sergiledigi kötü performans nedeniyle yarisi birakmasi çagrilarinin ardindan adayliktan çekildigini duyurmustu.
Kaynak: İHA