25'Nci Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Taksim'de

Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Taksim Meydan’inda yürüyüs ve ardindan anita çelenk birakilmasiyla basladi.

25'Nci Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali Taksim'de
Bu yil 25’incisi düzenlenen Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Taksim Meydaninda yürüyüs ile basladi.

Yürüyüsün ardindan anita çelenk birakma ve son olarak gösteri yapildi. Festival, 75 ülkeden bin 200 kültür ve sanat elçisini bir araya getirerek, dünyanin dört bir yanindan gelen katilimcilar Taksim’de renkli anlara sahne oldu. Festival, 24 Temmuz ile 3 Agustos tarihleri arasinda devam edecek. Bu süre zarfinda, çesitli kültürel etkinlikler, sergiler, atölye çalismalari ve sahne performanslari ile sanatseverleri bulusturacak. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, daha önce 9 kez üst üste dünyanin en iyi festivali seçilmisti ve bu yil da en iyi olma hedefiyle yola çikti.

Festivalin açilis etkinlikleri kapsaminda düzenlenen yürüyüs, sokaklari renklendirirken, çelenk birakma ve gösteriler izleyenlere keyifli anlar yasatti. Etkinlikler boyunca, kültürel ve sanatsal paylasimlar sayesinde katilimcilar arasindaki baglar güçlenecek ve farkli kültürler arasinda köprüler kurulacak. Uluslararasi Istanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, her yil oldugu gibi bu yil da zengin programi ve renkli atmosferiyle ziyaretçilerini agirlamaya devam edecek.

“150 ülke basvurdu, 75 ülkeyi seçti jüri ekibimiz. 75 ülke 75 bayrak ile Atatürk Anitini çevresinde dizilmis durumda”

Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün “Taksim Meydaninda Uluslararasi 25’inci Istanbul Kültür Sanat Festivalini basladigini Istanbul halkimizi duyurarak, Istanbullu halkini davet etmek için geldik. 150 ülke basvurdu. 75 ülkeyi seçti jüri ekibimiz. 75 ülke 75 bayrak ile Atatürk Anitini çevresinde dizilmis durumda. 4 ayaktan olusan festival, kültürlerin kaynasmasi anlamina geliyor. Dünya heykel sempozyumu, Fotograf yarismasi, halk danslari ödüllü yarismasi ve dünya el sanatlari workshop çalismasi çalistayi. Büyükçekmece kervansarayda, Mimarsinan Köprüsü üzerinde, Atatürk Kültür Merkezinde ve diger mekanlar da müthis zenginlik var. Türkiye ve Istanbulumuzun UNESCO’daki en büyük festivalinden bahsediyorum. Türkiye’de 25 yildan beri covid ragmen, covid’te bile yüzde 20’si fiziki yüzde 80 online yapilan dünyada ilk ve tek festivaldir” dedi.

Kaynak: İHA