Yesilyurt'ta Yaz Aksamlari Etkinlikleri Basladi

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit’in talimatiyla, konteyner kentlerde kalan vatandaslarin moral ve motivasyonlarini yükseltmek amaciyla hayata geçen ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ etkinlikleri cosku dolu bir programla basladi.

Yesilyurt'ta Yaz Aksamlari Etkinlikleri Basladi
Bostanbasi Mahallesindeki konteyner kentte düzenlenen etkinliklere katilarak vatandaslarin heyecanina ortak olan Baskan Geçit, gençlerle masa tenisi oynadi.

Çocuk tiyatrosundan animasyon ve sihirbazlik gösterilerine, sportif etkinliklerden yarismalara, müzik dinletilerinden yüz boyama ile balon ve köpük sovlarina kadar birbirinden farkli etkinlikleri içerisine alan ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ etkinliklerine Bostanbasi Rönesans Konteyner Kent sakinleri büyük ilgi gösterdi. Yesilyurt Belediyesinin tüm Birim Müdürlükleri ile Yesilyurt Kent Konseyi isbirligiyle hayata geçen etkinlikler renkli ve keyif dolu anlara sahne oldu. Büyük bir cosku ve katilim altinda baslayan ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ etkinliklerinin 7’den 70’e herkese hitap edecek sekilde organizasyonun yapilmasi konteyner kent sakinlerinden tam not aldi.

Konteyner kent sakinlerine moral asilamak amaciyla düzenlenen etkinliklere çocuklariyla birlikte katilan aileler, Yesilyurt Belediyesine tesekkürlerini sundular. Gençler bir yandan masa tenisi ve langirt oynayip hünerlerini sergilerken, çocuklar ise balon ve köpük sovlari, sihirbazlik gösterileri, Hacivat ve Karagöz Tiyatro oyununu ilgiyle takip ederek güzel bir aksam yasadilar. Çalinan sarkilara eslik ederek gönüllerince eglenip, güzel anlar yasayan çocuklara etkinlik sonunda dondurma ikraminda bulunuldu.

Alanda stant kuran Malatya Il Emniyet Müdürlügü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirligine bagli polis memurlari, çocuklarin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetismeleri için alinmasi gereken önlemler hakkinda aileleri bilgilendirdiler.

Cosku dolu, renkli ve güzel bir atmosferde gerçeklesen etkinliklerde vatandaslari yalniz birakmayan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit ise, bir gencin talebi üzerine masa tenisi oynadi.

Konteyner Kentte kalan vatandaslarin her zaman yaninda yer aldiklarini söyleyen Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ etkinliklerinin temel hedefinin birlik, beraberlik ve kardeslik ortamini güçlendirmek oldugunu söyledi.

Yesilyurt’ta deprem yaralarini sarmak için üzerlerine düsen tüm görevleri yerine getirdiklerini ifade eden Baskan Geçit, sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle yasanilan zor günleri el birligiyle atlatabileceklerine dair umut asilamaya çalistiklarini hatirlatti. Birbirinden farkli temali etkinlikleri içerisine alan ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ programlariyla konteyner kentte kalan ailelere, çocuklara ve gençlere moral asilamaya çalistiklarina konusmasinda yer veren Baskan Geçit, iyi ve zor zamanlarda vatandaslarin yaninda güçlü bir sekilde yer almayi ilke haline getiren bir belediyecilik anlayisiyla çalistiklarini ifade etti.

Yesilyurt Belediyesinin tüm imkanlarini vatandaslarin emrinde sunduklarini ifade eden Baskan Geçit, alanda bulunan hitaben yaptigi konusmada, “ Belediyemizin tüm birimleri ile Yesilyurt Kent Konseyimizin ortaklasa düzenledigi ‘Yesilyurt Yaz Aksamlari’ etkinliklerine çok güzel bir baslangiç yaptik, hepinize ayri ayri tesekkürlerimi sunuyorum. Bostanbasi Rönesans Konteyner Kentimizde gördügümüz bu yogun ilgi ve teveccüh bizleri mutlu etmistir. Gençlerimizin heyecani, çocuklarimizin mutlulugu her seyden kiymetlidir, onlarin gözlerindeki parilti ve güzel bir aksam yasadiklarini görmek bizim bütün yorgunlugumuzu aliyor. Biz sizler için çalisiyoruz, sizlerin her zaman yanindayiz. Yaz aksamlarimizin hareketli, güzel ve keyifli geçmesi adina bu güzel etkinlikleri sizlerle bulusturduk. Birlik, beraberlik ve kardeslik ortaminda geçen ilk etkinligimizde gördügümüz bu muhtesem birliktelik bizleri gelecek adina umutlandiriyor. Yasadigimiz zor günleri el birligiyle atlatacagiz, bizlerde belediyemizin tüm imkanlarini sizlerin emrinde sunmus durumdayiz. Belediyemizin kapilari sizlere sonuna kadar açiktir, bugün bizleri çok güzel misafir ettiniz, hep birlikte bu zor günleri atlatacagiz. Belediye olarak bir yandan ilçemizin yeniden imar ve insasi noktasinda yogun bir çalisma döneminden geçerken diger taraftan bu tür etkinliklerle sizlerle iç içe olmaya, yaninizda yer almaya devam edecegiz” diye konustu.

Baskan Geçit, konusmasindan sonra konteyner kentte kalan vatandaslarla sohbet edip, talepleri tek tek dinleyerek, belediyenin uhdesindeki hizmetler hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.
Kaynak: İHA