Yanginda Mahsur Kalan Anne Ile Çocuklari, Komsularinin Yardimiyla Kurtarildi

Ankara’da mumdan çiktigi iddia edilen yangin sebebiyle evde mahsur kalan anne ile iki çocugu, komsularinin ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarildi.

Yanginda Mahsur Kalan Anne Ile Çocuklari, Komsularinin Yardimiyla Kurtarildi
Olay, Çankaya ilçesi Resat Nuri Caddesi’nde yer alan bir apartmanin en üst katindaki dairede meydana geldi. Iddialara göre evin küçük oglu K. Ö. D.’nin (5), yaktigi mum sebebiyle mutfakta yangin çikti. Kisa sürede büyüyen alevler iki katin evin tamamina siçradi. Çevredekilerin ihbari üzerine bölgeye çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Bu sirada evde mahsur kalan anne ve H. D. ile küçük oglu K. Ö.D. çatiya çikan bir komsularin yardimi ile kurtarildi. Balkonda mahsur kalan agabey E. D. ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarildi. Anne ve iki oglunun saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenilirken, yangin söndürülerek kontrol altina alindi. Can kaybinin yasanmadigi olayda yanan evde maddi hasar olustu. Olayla ilgili inceleme baslatildi.

"Kadinla çocugu çikardim"

Mahsur kalanlarin yardima ilk kosanlardan olan Murat Kocaay, “Çocuk ve annesi bagiriyordu. Duman da çikiyor bir yandan. Önce içeri girmeye çalistim, kapiyi kimse açmadi. Kapiyi kimse açmayinca yan daireye girdim. Oradan da çatiya çiktim. Çatidan balkona uzanmaya çalistim ama olmadi. Anne ile çocuk içerideydi hala ama girmem mümkün degildi. Bir havlu bulduk. Kadinla çocugu çikardim ama büyük oglu balkondaydi. Itfaiye asansörle hem çocugu, hem beni aldi. Toplam 3 kisi kurtarildi. Durumlari gayet iyi. Söylediklerine göre küçük oglu çakmakla oynuyormus salonda. Annesiyle büyük çocugu mutfakta oldugu için onlar biraz daha sansliydi” dedi.

Kaynak: İHA