Vali Musa Isin Açiklamasi 'Kütahya Il Genelinde 18 Milyar TL Yatirim Yapilacak'

Pazarlar ilçesi ziyaretinde açiklamalarda bulunan Kütahya Valisi Musa Isin, il genelinde 18 milyar TL yatirim yapilacagini ifade etti.

Vali Musa Isin Açiklamasi  'Kütahya Il Genelinde 18 Milyar TL Yatirim Yapilacak'
Pazarlar ilçesinde ilçe protokolü ve kurum müdürlerinin de katildigi ziyarette, vatandaslarin talep ve önerileri dinleyen Vali Musa Isin, Kütahya Il Özel Idaresi araciligiyla Pazarlar ilçesine bagli köyler için 2024 yili içerisinde 4 milyon 52 bin 942 TL yatirim yapilacagini müjdeledi.

“Devlet Hastanesinin yer teslimi yapildi”

Saglik hizmetlerine yapilan yatirimlarla ilgili de konusan Vali Isin, devlet hastanesi için yer teslimi yapildigini ve bu yil içerisinde ihaleye çikilarak insaat çalismalarina baslanacagini belirterek, “Saglik Bakanligimiz insallah buranin sartlarina uygun, ihtiyacini karsilayacak bir hastane yapacak” dedi.



“Ögrencilerin barinma sorunu çözülecek”

Üniversite ögrencilerinin barinma sorununa da deginen Isin, meslek yüksekokulunda okuyan ögrencilerin barinmasi amaciyla iki binanin tahsis edilmesi için Gençlik ve Spor Bakanligina talepte bulunacaklarini belirtti.

Kütahya genelinde bu sene 18 milyar TL yatirim harcamasi yapilacagini anlatan Vali Isin, "Yatirimlarin bitirilmesi, kamu harcamalarinin sekteye ugramamasi konusunda Cumhurbaskanimizin talimati ve hükümetimizin destekleriyle çalismalari sürdürüyoruz" ifadelerini kullandi.

Köylerin içme suyu sorununa da çözüm bulunacagi müjdesini veren Isin, 1,5 milyon TL’lik bir ödenekle köylerin içme suyu sorunlarinin giderilecegini ve agustos ayinda da 100 milyon TL’lik ek bir ödenekle tüm ilçelerde su sorununa çözüm bulunacagini söyledi.

Vali Musa Isin, “Bu sene önce su, sonra yol sloganiyla hareket ediyoruz. Vatandaslarimizin su ihtiyacini karsiladiktan sonra köylerimizin yollarini daha saglikli bir hale kavusturacagiz" dedi.



“Vatandaslarin talebi üzerine bordo bulamaci destegi artirildi”

Tarim alaninda da önemli destekler verilecegini belirten Vali Isin, meyve agaçlarini hastaliklardan korumak için 600 bin TL degerinde bordo bulamaci dagitildigini ve visne ile kirazin Avrupa Birligi Cografi Isaret Tescili için çalismalarin baslatildigini ifade etti.

Vatandaslarin talebi üzerine Isin, Il Özel Idare bütçesinden 600 bin TL daha bordo bulamaci için ödenek ayrilmasi talimatini verdi.
Kaynak: İHA