Üzüntülü Balikçinin Özür Videosu

Bilecik’te hobi olarak yakaladigi 15 kiloluk dev pullu sazani, fotograf çekinirken yere düsürerek ölümüne sebep olan balikçi, çektigi video ile üzüntüsünü dile getirdi.

Üzüntülü Balikçinin Özür Videosu
Bilecik Gölparkta yillardir balikçilik yapan Kerim Çelikbilek ve Nedret Öztürk, geçen gün sabaha karsi 05.00’te oltalarini gölete attilar. Bir süre sonra Kerim Çelikbilet’in oltasina 15 kiloluk dev bir pullu sazan takildi. Ardindan büyük bir sevinçle karaya çeken balikçi arkadaslar, hatira fotografi çekinmeye basladi.

Bu esnada Kerim Çelikbilek’in elindeyken hareket eden sazan yere düstü. Baligi yeniden salmak için hemen harekete geçen Nedret Öztürk ve Kerim Çelikbilek ile yakinlarindaki arkadaslari, baligi su içinde canlandirmak için yaklasik 2 saatlik ugrastilar. Buna ragmen ne yazik ki baligi hayata döndüremediler.

"Herkesten özür diliyoruz"

O anlara video çekerek paylasan Kerim Çelikbilek, "Nedret arkadasimizin sabah 05:30’da aldigi balik yaklasik 3-4 saattir kavsakta. Salinimi gerçeklestirmek için Nedret arkadasimizin yanina geldik göllete. Sabah balikla fotograf çekilirken baligi çok yüksekten de degil aslinda 50 santimetreden düsürdük baligi. Ama nedense 1-1,5 saattir canlandiramadik. Balik gitmiyor. Yani biz yillardir bunun hep geri salma mücadelesini verdik, hep bunun için ugrastik. Bugün gerçekten ikimizde çok üzüldük. Yani bu baligi 1 saattir falan yaklasik suyun içine soyunup girdim canlandirmaya çalistim, ama baligi canlandiramadik hiçbir türlü. Hayatimizda ilk defa bir baligi mecburiyetten suyun disina çikaracagiz, kiyiya birakacagiz. Biz bu hobiye gönül veren, bu isi profesyonel yapip sürekli yakala birak yapan arkadaslarin hepsinden özür diliyoruz. Böyle bir küçük hatamiz oldu. Bundan sonra daha dikkatli olacagiz. Bu videoyu da yarin arkamizdan sagda solda laf yapmasinlar diye baligi alikonurken kendimizi ispat olsun diye aliyoruz. Nedret kendini üzecek bir durum yok, biz bunu yillardir saliyoruz buraya. Bu gölette en çok sahip çikanlardan birisi biziz, ugrasan da biziz. Balik götürmemeleri için insanlarla kavga bile yapiyoruz yeri gelince. Ama bu baligin maalesef ömrü bu kadarmis. Bunu kiyaya almak zorunda kaldik, herkesten özür diliyoruz, herkes hakkini helal etsin" dedi.

Kaynak: İHA