Türkiye'nin En Hizli Büyüyen Sirketlerini Belirlemek Için Basvurular Basladi

Türkiye Ekonomi Politikalari Arastirma Vakfi (TEPAV) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) isbirliginde Türkiye’nin en hizli büyüyen sirketleri belirlenecek. TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu tüm sirketleri "Türkiye 100"e basvurmaya davet etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) öncülügünde, TEPAV ile (TOBB ETÜ) isbirliginde gerçeklestirilen “Türkiye 100” programinin dokuzuncu dönemi basladi.

En hizli büyüyen firmalarin belirlenecegi "Türkiye 100" programi için basvurular, 30 Eylül 2024 tarihine kadar "https://turkiye100.tobb.org.tr" adresinden yapilabilecek. Programda ilk 100’e giren sirketlere yeni ortakliklarin kapisi açilirken, birçok platformda tanitim imkani saglanacak.

TOBB Baskani M. Rifat Hisarciklioglu, sirketleri, programa basvuru yapmaya davet ederek, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda ülkemizi, dünyanin lider ülkelerinden biri yapmak için durmadan çalisiyoruz. Bu hedefe ulasabilmek için ekonomik büyümemizi tempolu bir biçimde devam ettirmemiz gerekiyor. Ülkemizde firsatlari gören, inovasyon yapan ve istihdam saglayan binlerce girisimci var. Türkiye 100 programi ile bu girisimci sirketleri kamuoyunda taninir hale getirerek, basarili girisimcilerimizin hem Türkiye’de hem de dünyada önünü açiyoruz. Türkiye’nin en hizli büyüyen 100 sirketi, görünürlüklerini artirma, ulusal ve uluslararasi baglantilarini kuvvetlendirme imkâni bulacaklar” ifadelerini kullandi.

Zenginlesmenin yolunun, girisimcilikten geçtigini vurgulayan Hisarciklioglu, “Türkiye 100 Programlariyla her yil Türkiye’nin en hizli büyüyen 100 sirketini dünyaya tanitmayi hedefliyoruz. Basarili sirketlerimizin görünürlüklerini artirarak, bu sirketlerimizin yeni yatirimcilara, müsterilere ve tedarikçilere erisimini kolaylastirmak ve bu sayede büyüme süreçlerine katki sunmak istiyoruz. Türkiye 100 girisimcilerinin basari öykülerinin, is hayatina yeni gireceklere örnek olmasini umut ediyoruz” diye konustu.

Hisarciklioglu, "Türkiye 100" listesinde yer alacak girisimcilerin gençlere rol model olacagini söyledi ve programa katilim saglamalari için çagrida bulundu.

Kimler basvuru yapabilecek

31 Aralik 2020 ve öncesinde kurulan, 2021 yilinda en az 2 milyon TL satis gelirine sahip, 2023 yilinda en az 5 milyon TL satis gelirine sahip, 2021-2023 döneminde satis gelirlerini en az yüzde 10 oraninda artiran ve 2023 döneminde en az 10 çalisana sahip sirketler basvuru yapabilecek. Ayrica, basvuracak sirketlerin merkezlerinin Türkiye’de olmasi gerekiyor.

Kamu ortakligi veya halka açik olan sirketlerin, yurtdisi merkezli bir sirketin Türkiye subesinin, hisselerinin yüzde 51’inden fazlasi halka açik baska bir sirkete ya da bir kamu sirketine ait olan sirketlerin, kar amaci gütmeyen sirketlerin, franchise isletmelerinin, otomobil galerileri, kuyumcular, döviz sirketleri, bankalar, enerji dagitim sirketleri ve elektrik, gaz, akaryakit ve su saglayicilarin basvurulari geçerli sayilmayacak.

Holdinglerin basvurulari da geçerli sayilmazken; bir holdingin çatisi altindaki sirketler basvurabilecek. Ortaklari arasinda Türkiye disindaki ülkelerin vatandaslari (gerçek ve tüzel kisiler) olan sirketler de yine basvuruda bulunabilecek.
Kaynak: İHA