Türkiye'de Ilk Kez Kapadokya'da Yapilacak

Kapadokya bölgesi, Türkiye’de ilk kez gerçeklestirilecek olan Uluslararasi Hike & Fly Anatolia yürüyüs yap ve uç yarismasina ev sahipligi yapacak.

Türkiye'de Ilk Kez Kapadokya'da Yapilacak
Yamaç parasütünde, son yillarda yükselen bir egilim olan Hike and Fly, yürüyüs yap ve uç etkinligi bu hafta sonu Kapadokya bölgesinde yapilacak.

Dünyada birçok bölgede yapilmaya baslanan ve yamaç parasütü ve doga sporlari ile ilgilenen yüzbinlerce sporsever tarafindan takip edilen Hike and Fly yarislari, 27-28 Temmuz tarihinde Aksaray ve Nevsehir illerinde gerçeklestirilecek.

Ahiler Kalkinma Ajansi tarafindan gerçeklestirilecek olan Hike and Fly Anatolia yarismasina Red Bull X Alps, X- Pyr gibi dünyanin en zorlu yarismalarina katilmis olan basta Türk sporculari olmak üzere, Almanya, Amerika Birlesik Devletleri, Avusturya, Çekya, Fransa, Ispanya, Isviçre, Italya, Kolombiya ile Yeni Zelanda’dan gelen sporcular yarisacak.

Yarismanin açilisi Kapadokya bölgesiyle eslesmis olan sicak hava balonundan ayni zamanda Hike and Fly Anatolia yarismacisi olan pilotun serbest parasüt ile gökyüzünden atlamasi ile baslayacak.

Gerçeklestirilecek etkinligin ilerleyen yillarda tüm Anadolu’yu içine alacak Aksaray Hasan Dagi - Nigde Aladaglar - Nevsehir Kapadokya - Kayseri - Kahramanmaras - Adiyaman ve Sanliurfa Göbeklitepe rotalarinin dahil olacagi yaklasik 600 km’lik bir rotaya dönüstürülmesi planlaniyor.

Yapilacak bu etkinlik ile Anadolu’nun bütün dogal güzellikleri ve tarihi dokusu uluslararasi düzeyde tanitilacak.

Cumartesi günü Aksaray Helvadere’den baslayacak olan yarisma, Aksaray Mokisos Antik Kentinden Hasan Dagi kalkis alanina kadar yürüyüs ile devam edecek. Hasan Dagi yamaç parasütü kalkis alanindan havalanan pilotlar, Selime Katedrali yakinlarina inis yaparak Melendiz çayinin sekillendirdigi Selime - Belisirma - Ihlara Vadisi boyunca tempolu kosarak Ihalara Vadisi cam terasinda ulasacak.

Ikinci gün Nevsehir’de devam edecek yarisma, Ortahisar ve Ibrahimpasa’da bulunan vadilerde baslayacak. Asikli Dagi’na ulasan sporcular, buradan yamaç parasütleri ile uçacak. Kapadokya’nin ikonik yapilari üzerinde süzülen parasütçüler, Kapadokya’nin büyülü dünyasini gökyüzünden seyretme imkani da bulacaklar.

Ürgüp yakinlarinda uygun bir yere inen sporcular, Ürgüp Meydani’nda bulunan bitis noktasina tekrar yürüyerek gelecekler.
Kaynak: İHA