Türkiye Avrupa'da En Yogun Trafik Hacmine Sahip Ülkeler Arasinda Altinci Sirada

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, 24 Temmuz tarihli EUROCONTROL Avrupa Havacilik Genel Bakis Raporu’nda açiklanan hava trafik istatistiklerini degerlendirerek, “15-21 Temmuz tarihleri arasinda ülkemiz havalimanlarindan günlük ortalama 3 bin 959 uçus ile Avrupa’da en yogun trafik hacmine sahip ülkeleri arasinda 6. sirada yer aldi” dedi.

Türkiye Avrupa'da En Yogun Trafik Hacmine Sahip Ülkeler Arasinda Altinci Sirada
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teskilati’nin (EUROCONTROL) Avrupa Havacilik Genel Bakis Raporu’nu degerlendirdi. Bakan Uraloglu, 15 - 21 Temmuz dönemi hava trafik istatistiklerine göre, Türkiye’nin, Avrupa’da en yogun trafik hacmine sahip ülkeleri arasinda günlük 3 bin 959 uçus ortalamasi ile 6. sirada oldugunu ifade ederken, Istanbul Havalimani’nin ise günlük ortalama bin 485 uçus ile Avrupa’nin en yogun havalimani oldugunu söyledi.



Istanbul Havalimani’nin dünya genelinde 7. sirada yer aldigini ve bu listede Avrupa’yi temsil eden havalimanlari arasinda birinci oldugunu vurgulayan Uraloglu, Türk hava sahasinin ise uçus basina 0.5 dakikanin altindaki gecikme süresi ile Avrupa’nin en verimli hava sahalari arasinda yer aldigini kaydetti.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, 24 Temmuz tarihli EUROCONTROL Avrupa Havacilik Genel Bakis Raporu’nda açiklanan hava trafik istatistiklerini degerlendirerek, “15-21 Temmuz tarihleri arasinda ülkemiz havalimanlarindan günlük ortalama 3 bin 959 uçus ile Avrupa’da en yogun trafik hacmine sahip ülkeleri arasinda 6. sirada yer aldi” ifadelerini kullandi.

Bakan Uraloglu, Istanbul Havalimani’nin günlük ortalama bin 485 uçus ile Paris Charles de Gauelle ve Amsterdam havalimanlarini geride birakarak Avrupa’nin en yogun havalimani statüsünü korudugunu belirterek, “Raporda yer alan küresel ölçekli 25 Havalimani içerisinde 15-21 Temmuz tarihleri arasinda ortalama 745 günlük uçak kalkisinin gerçeklestigi Istanbul Havalimani dünya genelinde de 7. sirada yer aldi. Istanbul Havalimanimiz, Avrupa’yi dünya siralamasinda ilk sirada temsil eden havalimani” dedi.

Uraloglu, Antalya Havalimani’nin ise günlük ortalama bin 36 uçus ile Avrupa’daki en yogun havalimanlari siralamasinda 8. oldugunu ve Palma de Mallorca ile Rome Fiumicino Havalimanlari önündeki yerini korudugunu dile getirerek, “Bu dönemde EUROCONTROL hava sahasinda uçus basina ortalama 7,5 dakikalik bir gecikme yasanirken, EUROCONTROL üyeleri arasinda ortalama bir dakikadan fazla gecikme süreleri yakaladi. Budapeste, Ukrayna hava sahasindan kaynakli olusan kisitlamalardan dolayi ortalama 9,4 dakikalik gecikme ile en yüksek gecikme yasayan hava sahasi oldu. Türk hava sahasi ise bu dönemde, uçus basina 0.5 dakikanin altindaki gecikme süresi ile Avrupa’nin en verimli hava sahalarindan biri oldu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA