Türk Kizilay Halil Ibrahim Yilmaz Asevi Açildi

Kütahya’da hayirsever is adami ve Türk Kizilay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yilmaz tarafindan babasi Kütahya Milletvekili Halil Ibrahim Yilmaz adina yaptirilan asevi törenle hizmete sunuldu.

Türk Kizilay Halil Ibrahim Yilmaz Asevi Açildi
Asevinin açilisi, Kizilay Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, Vali Musa Isin, Belediye Baskani Eyüp Kahveci ve protokol üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Törende Kizilay Kütahya Sube Baskanligina atanan Kazim Ikbal Gümüs, Türk Kizilay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yilmaz, Kizilay Baskani Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz ve Vali Musa Isin birer konusma yaptilar. Prof. Dr. Fatma Meriç Yilmaz, "Türk Kizilay’in bünyesindeki 41. asevi olan Kütahya’daki asevi, ilk etapta 100 ihtiyaç sahibi kisiye sicak yemek ulastiracak. Yil sonuna kadar bu sayinin 500’e çikarilmasini hedefliyoruz" dedi.



"Allah Kizilay’imizi daim etsin"

Kizilay’in köklü geçmisi ve insanliga hizmet anlayisiyla bu tür sosyal projelerde önemli rol oynadigini belirten Vali Isin, "Kizilay’imiz Osmanli Cihan Imparatorlugu döneminde kurulmus, o günden bugüne kadar gerek yurt içinde gerek yurt disinda çok muazzam ve mükemmel hizmetler yapmaktadir. Allah Kizilay’imizi daim etsin, hizmetlerini uzun ömürlü ve bereketli kilsin. Bu tür kurumlar bizim ecdadimizdan kalan önemli kurumlarimizdir. Kizilay bu manada nerede bir sahipsiz kimse varsa, nerede bir aç varsa, nerede bir açikta kalan kimse varsa, nerede bir depremzede varsa, nerede bir savas varsa Kizilay her yerdedir, her alandadir. Bu nedenle tüm Kizilay çalisanlarini tebrik ediyorum" diye konustu.

Konusmalarin ardindan katkida bulunan kisi ve kuruluslara tesekkür belgeleri verilerek, asevi dualarla hizmete sunuldu.
Kaynak: İHA