Tarihi Konukta Tuz Odasi

Kütahya’da tarihi konakta hizmete sunulan duvarlari tuz kayalari ile kaplanmis oda, birçok rahatsizligi bulunan hastalarin ilgisini görüyor.

Tarihi Konukta Tuz Odasi
Fuatpasa Mahallesi Dispanser Yokusu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ’Ülkemiz Degerlerini Tanitma Kültür ve Sanatimizi Gelistirme Dernegi’ bünyesinde kurulan ve Çankiri’dan getirilen tuzlarla duvarlari kaplanan konak içindeki oda hizmet vermeye basladi.



"Birçok rahatsizlik için faydali"

Dernek Baskani Abdurrahman Yildiz, tuz odasi tedavisinin 19. yüzyildan bu yana özellikle Avrupa’da bilindigini söyledi.



Tuzun halk arasinda zararli olarak bilindigini, ancak tuz odalarinin birçok hastaliga iyi geldigini ifade eden Yildiz, "Tamamen dogal olan tuzun, astim, bronsit, egzema, sedef, kronik kulak burun bogaz hastaliklari ile uykusuzluk ve stres gibi sorunlarin tedavisine iyi geldigi biliniyor. Tuz odasi terapisinin saglik açisindan hiçbir zarari yoktur. Tansiyon hastalarina birebir faydalidir. Saman nezlesi gribal rahatsizliklara da iyi geldigi bilinmektedir" dedi.

Yildiz, 150 yillik oldugunu tahmin edilen tarihi konakta henüz yeni olmasina ragmen tuz odasi terapisine katilmak için bir çok kisinin geldigini, yogunlugun her geçen gün daha da artmasini beklediklerini söyledi.



Tuz odasina gelenler ise, rahatsizliklarindan bir süre sonra sifa bulduklarini kaydettiler.
Kaynak: İHA