Söke Belediyesi, Çevre Ve Insan Sagligini Korumak Için Atik Ilaçlari Topluyor

Söke’de 2022 yilindan bu yana, son kullanim tarihi geçmis veya farkli sebeplerle atik haline gelmis ilaçlar; ilçedeki 14 Aile Sagligi Merkezi’ne yerlestirilen toplama kutulari araciligiyla toplaniyor. Bu sayede atik ilaçlarin olusturdugu olumsuz etkiler en aza indirilmeye çalisiliyor. Bundan böyle vatandaslar atik ilaçlarini Söke Belediyesi’nin ilgili birimlerine de teslim edebilecek.

Söke Belediyesi, Çevre Ve Insan Sagligini Korumak Için Atik Ilaçlari Topluyor


Atik ilaçlarin lavabolara veya tuvaletlere dökülmesi, sehir kanalizasyon sistemine karisarak aritma tesislerinden tekrar suya, havaya ve topraga ulasmaktadir. Bu durum, ilaçlarin yetistirilen besinler, içilen sular ve hava yoluyla evlerimize geri dönmesine neden oluyor. Bu ilaç kalintilari bagisiklik sistemi, üreme sistemi ve hormonal sistemler üzerinde ciddi zararlara yol açabiliyor.

Söke Belediyesi’nden yapilan çagrida, “Atik ilaçlarinizi en yakin Aile Sagligi Merkezi’ne, Belediyemiz Hizmet Binasi Saglik Isleri Birimine veya Belediyemiz Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü santiyesine getirerek bu önemli çevresel sorunun çözümüne katkida bulunabilirsiniz. Unutmayin, her birimiz küçük adimlarla büyük degisiklikler olusturabiliriz. Saglikli bir çevre ve saglikli bir gelecek için atik ilaçlarinizi dogru yerlere teslim edin. Çevreyi koruma ve saglikli bir toplum için atik ilaç toplama uygulamamiza katiliminizi bekliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA