Sisli Belediyesi'nden Üniversite Tercihi Yapacak Ögrencilere Destek

Sisli Belediyesi, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) sonrasi tercih dönemindeki ögrencilere destek saglamak amaciyla “Habitat Üniversite Tercihleri ve Kariyer Günleri” adi altinda ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor. Gelecekleriyle ilgili en önemli tercihi yapma asamasinda olan ögrencilere, egitim alaninda uzman isimlerin ve rehber ögretmenlerin esliginde üniversite tercih bilgileri ve kariyer planlamalari konusunda ücretsiz destek saglaniyor.

Sisli Belediyesi'nden Üniversite Tercihi Yapacak Ögrencilere Destek
Sisli Belediyesi, YKS sonuçlarinin açiklamasinin ardindan üniversite tercihi yapacak ögrencilere yardimci olmak amaciyla Sisli’deki IBB Habitat Yasam Merkezi’nde “Habitat Üniversite Tercihleri ve Kariyer Günleri adiyla ücretsiz hizmet veriyor. Üniversite adaylari, alaninda uzman egitimciler ve rehber ögretmenler esliginde yapilan birebir görüsmelerde tercih listelerini ve kariyer hedeflerini planliyor. Etkinlik kapsaminda tercih dönemindeki sunulan bilgiler ve yapilan etkinliklerle, ögrencilerin gelecege daha saglam adimlarla ilerlemeleri hedefleniyor.

Program kapsaminda düzenlenen seminere Prof. Dr. Erhan Erkut ile Egitim Analisti Turgay Polat’in yani sira, alaninda uzman olan ögretmenler ve rehberler katildi.

Seminerde konusan Erkut ve Polat, tercih süreçleri ve kariyer planlamalari konusunda ögrencilere destek oldu.

"Ögrencilere destek oluyoruz"

Seminerde konusan Turgay Polat, “Bir yillik emeklerinin sonucu olarak tercih dönemlerinde de onlari yalniz birakmamak adina Sisli Belediyesi olarak gençlere burada hizmet veriyoruz. Çocuklarin çogu burayi biliyor. Çünkü bir yil boyunca bu kütüphanede sinava hazirlaniyorlar. Onlardan da gelen bir talep var. Sisli Belediyesi olarak buradaki ögrencilere saglamis oldugumuz sinava hazirlik sürecinin sonucunda da bu destegi almak istediler. Ögrenciler birçok üniversite geziyorlar, fuarlari geziyorlar; tabii tercih danismanligi aliyorlar. Eninde sonunda yine hazirlandiklari yer olan, mekana gelip tercih listelerini göstermek istiyorlar. Geldikleri zamanda burada rehber ögretmenlerimiz, uzman danisman ögretmenlerimiz tercih listelerine bakiyorlar. Sonra hocalarinin aksam konferanslarini bekliyorlar. Konferansta onlara sorularini sorup bu hizmeti alip gidiyorlar. Böyle bir döngü ile burada ögrencilere destek olmaya çalisiyoruz” dedi.



“Nasil bir kariyer”

Etkinlikte ögrencilere hitap eden Erhan Erkut ise sunlari söyledi:

“En çok istihdama ulasma kolayligini merak ediyorlar. Kolay is bulur muyum? Nasil bir kariyere gider bu programa girersem? Yurt disi baglantilarini merak ediyorlar. Profesyonel gelisim tarafini merak ediyorlar. Üniversitenin bütün sorularin cevabi olmadigini farkina varmislar. ‘Ben kendi kendime nasil daha ileriye gidebilirim’ sorulari gelmeye basladi.

Zaten bu yil ‘Yetkin Gençler’ egitimini burada yapacagiz çok keyifli bir mekan, bu etkinlik için çok da uygun bir mekan. Farkli üniversitelerden, liselerden gelen ögrencilerin kaynasabilecegi bir ‘21. Yüzyil Etkinlikleri Farkindalik Egitimi’ verilecek." Ögrencilere tavsiyede bulunan Erkut, “Gittigin üniversite, hangi program oldugu o kadar önemli degil, her sey sende bitiyor. Gönüllü çalismalarin, STK’lar, ögrenci kulüpleri, spor takimlari, katildigin etkinlikler, yaptigin projeler en az aldigin üniversite egitimi kadar kiymetli” dedi.



Habitat üniversite tercihleri ve kariyer günleri 28 Temmuz’a kadar sürecek

ÖSYM’nin belirledigi takvime göre 25 Temmuz’da baslayan 2024 YKS tercihleri, 2 Agustos’ta sona erecek. Sisli Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikler ise IBB Habitat Yasam Merkezi’nde 28 Temmuz’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA