Sirnak-Van Karayolunun Tamamlanmasiyla 4,5 Milyar Lira Tasarruf Saglanmasi Bekleniyor

Sirnak-Van karayolunda incelemelerde bulunan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Projeyi bitirdigimiz zaman gerek akaryakittan, gerek zamandan saglanacak olan maddi tasarruf yillik yaklasik 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak" dedi.

Sirnak-Van Karayolunun Tamamlanmasiyla 4,5 Milyar Lira Tasarruf Saglanmasi Bekleniyor
Bir dizi programa katilmak üzere Sirnak’a gelen Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, partililerle bir araya geldi. Bakan Uraloglu, daha sonra Sirnak-Van karayolu santiyesinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldi. Vali Cevdet Atay ve beraberindekiler ile degerlendirme toplantisi yapan Bakan Uraloglu, daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulundu. Bakan Uraloglu, Sirnak’tan Van’a yaklasik 351 kilometrelik bir güzergâhtan gidildigini, bu yol tamamlandiginda bu mesafenin 167 kilometre kisalarak yaklasik 184 kilometreye inecegini, yüksek standartli bir yola kavusulacagini söyledi.

Projede birçok iyilestirmenin yapilacagini, seri tüneller ve viyadüklerin yapilacagini belirten Bakan Uraloglu, "7/24 ve 12 ay hizmet edebilir vaziyette olacak. Burasi bölgemizin ve ilimizin çok yakindan bildigi Bestler-Dereler bölgesi. Bu anlamda stratejik ve güvenlik olarak da ayri bir kiymeti var. Çalismalarimiza devam ediyoruz. Buradaki arazi ve çalisma zorluklarini elbette biliyoruz. Ama her türlü ekip ve ekipmanimizi da is basina getirdik. Burada kalan islerin ihale edilmesiyle ilgili de bir süreç baslattik. Insallah önümüzdeki ayin 21’inde kalan islerin ihalesini de yaparak, yolumuza hizlica devam edecegiz. Bugünkü sartlarda 20-25 milyar liralik bir projeden söz diyoruz. Projeyi bitirdigimiz zaman gerek akaryakittan gerek zamandan saglanacak olan maddi tasarruf yillik yaklasik 4-4,5 milyar lira seviyesinde olacak. Bu anlamda da çok kisa zamanda kendisini amorti edecek bir proje. Dolayisiyla standardi yükselttikçe karbon saliniminda da yaklasik 135 bin tonluk azalim saglamis olacagiz. Bunun için çalismalarimizi Sirnak’taki yöneticilerimizle yakindan takip edecegiz. Burayi mümkün olan en kisa zamanda bitirerek trafige açmis olacagiz" dedi.

Yol çalismalarina hizli bir sekilde devam edeceklerini kaydeden Bakan Uraloglu, "Geçtigimiz süreçte bazi sikintilar oldu. Onlari siz benden daha iyi biliyorsunuz. 2013’te baslayan bir süreç. Çok istedigimiz seviyede ilerleyemedik. Burada hedefimiz 2028 sürecinde insallah, gerçekçi konusalim, hedefimiz ve gayretimiz bitirmektir. 11 yilda bu kadar yapildi, geri kalani da su kadar yilda yapilir hesabi dogru bir hesap degildir. Bizde bütün ekibimizle, siyasetçi ve ilimizin yöneticileriyle bunu beraberce insallah takip edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA