Sicak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi Maras Dondurmasi

Kahramanmaras’ta sicak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Maras dondurmasi damaklari serinletmeye devam ediyor. Dondurma, yilin dört mevsimi tüketiliyor.

Sicak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi Maras Dondurmasi
Kahramanmaras’ta üretilip dünyanin dört bir yanina sevk edilen cografi isaretli ürün ‘Maras dondurmasi’ 50 farkli lezzetle vatandaslarin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kahramanmaras dövme dondurmasi, Ahir Dagi’nin eteklerinde kekik, çigdem, keven ve sümbül gibi bitkilerle beslenen keçilerin sütü, ayni bölgeden toplanan salep karisimi ve yillarin verdigi ustalik ile elde ediliyor. Asirlardir damaklari tatlandiran essiz lezzet yaz-kis tüketiliyor.

Kahramanmaras’ta Alpedo Dondurma ise 50’nin üzerinde farkli dondurma lezzetini üretip müsterilerin begenisine sunuyor. Özellikle yaz mevsiminde külah külah tüketilen dondurma, onlarca farkli lezzet seçenekleriyle damaklari serinletiyor.

Dondurma tadan Aysenur Karabiyik, "Dondurmanin baskenti Kahramanmaras’ta yasiyoruz. Onlarca çesit dondurma tüketiyoruz ve sansliyiz hem saglikli hem de ya mevsiminde serinletiyor insani" dedi.

Sicakta dondurma tercih eden Beyza Selçuk, "Kahramanmaras’ta dondurmayi yaz kis tüketiyoruz ve seviyoruz" diye konustu.

Aleyna Bölükbasi da, "Kahramanmaras dondurmasi keçi sütünden yapiliyor. Diger sehirlerdeki dondurmalara benzemiyor bence. Sehrimizin essiz lezzeti yazin ferahlatiyor içimizi" ifadelerini kullandi.

Ahmet Türkan isimli vatandas da, "Kahramanmaras dondurmasi lezzetli ve saglikli yaz mevsiminde ferahlatiyor tavsiye ederim" dedi.

Kaynak: İHA