Savsat'ta Kayip Yasli Adam Için Arama Çalismalari Basladi

Artvin’in Savsat ilçesinde, dört gündür kayip olan 70 yasindaki Metin Basar için arama kurtarma çalismalari baslatildi.

Savsat'ta Kayip Yasli Adam Için Arama Çalismalari Basladi
Edinilen bilgilere göre, ilçeye bagli Cevizli Köyünde ikamet eden parkinson ve ruhsal rahatsizligi bulunan Metin Basar’dan, 22 Temmuz Pazartesi gününden itibaren haber alinamiyor. Ailesinin kayip ihbari üzerine Jandarma, Polis ve AFAD ekipleri, genis kapsamli bir arama kurtarma operasyonu baslatti.

Tespit edilen kamera görüntülerinde yasli adamin ilçe merkezinde bir berberde tiras olduktan sonra eve gitmek üzere çiktigi, ardindan ilçede uzun bir süre yürüyerek dolastigi görülüyor. Kameralarin bulunmadigi bir alanda bir araca bindigi tahmin edilen Basar’in kaybolmasi ailesini tedirgin etti.

Kayip yasli adamin oglu Fikret Basar (37), babasinin bir an önce bulunmasini istediklerini ve basina bir sey gelmesinden korktuklarini söyledi.

Basar “Babam sabah berberden çikiyor. Daha sonra berberden kalacagi ev çok yakin, ama o sirada kafasi karisiyor sanirim. Adresi karistirmis olabilir. O saatten sonra dolasmaya basliyor. Jandarma, Polis ve AKUT ilçede detayli bir çalisma yapti. Drone kullandilar, izci köpek getirdiler. Hiçbir yerde yok. Bizim tahminimiz Savsat’in disinda olabilir. Farkli arabalara binmis veya panik yapmis olabilir. Gören ya da bulan olursa en yakin kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA