Sakarya Büyüksehir 23 Yeni Otobüsü Filosuna Katti Açiklamasi Eylül Ayinda Hizmete Basliyor

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, toplu tasima filosuna biri elektrikli olmak üzere 22 yeni otobüs ve 1 mikrobüsü dahil ettiklerini açikladi. Alemdar, “Filomuza kattigimiz yeni nesil çevreci ve son teknoloji otobüsler eylül ayi itibariyle hizmet sunmaya baslayacak. Hayirli olsun” dedi. Alemdar, 12 metre uzunluga, 102 kisi kapasiteye sahip otobüslerin görsellerini de paylasti.

Sakarya Büyüksehir 23 Yeni Otobüsü Filosuna Katti Açiklamasi Eylül Ayinda Hizmete Basliyor
Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Yusuf Alemdar, otobüs filosuna dahil edilecek araçlarla ilgili müjdeli haberi açikladi.

Kisa zaman önce araç filosunu yenileyeceklerini duyuran Baskan Alemdar, biri elektrikli olmak üzere 22 yeni otobüs ve 1 mikrobüsü Büyüksehir’in araç filosuna kattiklarini açikladi.

Alemdar, son model, yeni nesil ve çevreci otobüslerin Eylül ayinda hizmet sunmaya baslayacagini belirterek, ‘hayirli olsun’ dedi.

AKOM’da bugün otomotiv ve savunma sanayii sektöründe üretim yapan firmanin yetkilileriyle görüsen Baskan Alemdar, sehrin ulasim altyapisini güçlendirecek adimlari atmaya devam edeceklerini ifade ederek, otobüslerin alimiyla ilgili gerekli anlasmayi sagladiklarini dile getirdi. Görüsmede firmanin Genel Müdürü Aykut Özener, Genel Müdür Yardimcisi Hüseyin Odabas, Yurt Içi Otobüs Satis ve Pazarlama Direktörü Murat Tokatli, Yurt Içi Otobüs Satis Müdürü Murat Torun, Büyüksehir Özel Kalem Müdürü Murat Yildirim ile Ulasim Daire Baskani Ilhan Yilmaz yer aldi.

Baskan Yusuf Alemdar, “Ulasim filomuzu son teknoloji ve çevre dostu araçlarla yeniliyoruz. Ihtiyaca cevap vermeyen araçlarin yerine yeni, çevre dostu araçlari hizla bünyemize dahil ediyoruz. Bu konuda sehrimizde uzun yillardir otomotiv ve savunma sanayii sektöründe üretim yapan Otokar firmasiyla görüsmelerde bulunduk. Firmayla yaptigimiz görüsmeler sonucunda biri elektrikli otobüs olmak üzere 22 yeni otobüsü ve 1 mikrobüsü filomuza dahil ediyoruz. Insallah eylül ayinda yeni otobüsleri sehrimizin yollarinda görmeye baslayacagiz. Sehrimize hayirli olsun” diye konustu.

Yeni çevreci otobüslerin detaylarini paylasan Baskan Alemdar, “Bünyemize katacagimiz yeni otobüsler 12 metre uzunlugunda olacak ve toplam 102 kisilik kapasitede yolcu tasiyabilecek. Iç ve dis modern görüntüsü, genis iç hacmiyle hemserilerimize kaliteli ve güvenli bir ulasim hizmeti sunacak. Araç filomuza katacagimiz yüzde yüz elektrikle çalisan elektrikli otobüs ise 74 yolcu kapasitede yolcu tasiyacak” seklinde konustu.

Baskan Alemdar, seçim vaatleri arasinda yer alan bir çalismayi daha hayata geçirecek olmanin mutlulugunu yasadiklarini paylasarak, “Bu mutlulugu hemsehrilerimizle paylasmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Toplu tasima filomuzu seçim öncesinde yenileyecegimizi ifade etmistik. Hamdolsun kisa süre içerisinde sonuca ulastik. Ögrencilere yönelik indirimlerimizin yani sira yeni filolarimizi da egitim ögretim dönemi açilmadan hizmete sunmus olacagiz. Sunu da ifade etmeliyim; ulasimda müjdelerimiz, yatirimlarimiz devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA