Sadikoglu Açiklamasi 'Hazine Ve Tarim Bakanliklarina Dosyalarimizi Gönderdik'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, Mücbir Sebep süresinin uzatilmasi ve TMO’nun kuru kayisida taban fiyat açiklamasi hakkinda hazirladiklari kapsamli dosyalari Hazine ve Maliye Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi’na gönderdiklerini, sürecin takipçisi olduklarini söyledi.

Sadikoglu Açiklamasi 'Hazine Ve Tarim Bakanliklarina Dosyalarimizi Gönderdik'
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) tarafindan hazirlanan 31 Agustos 2024 tarihinde sona erecek olan Mücbir Sebep süresinin uzatilmasi ve TMO’nun kuru kayisi taban fiyati açiklamasi ile ürün alimi yapmasi talepleri hakkinda kapsamli dosyalar Hazine ve Maliye Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi’na gönderildi.

Her iki konunun da takipçisi olduklarini ve girisimlerinin devam edecegini belirten Baskan Sadikoglu, “Büyük depremler yasamis, hem ekonomik hem de sosyal anlamda derin yaralar almis sehrimizin daha hizli toparlanmasi adina ilk günden bu güne elimizi degil gövdemizi tasin altina koymusçasina mücadele veriyoruz. Malatya, Hatay, Adiyaman, Kahramanmaras ve Gaziantep’in Nurdagi ile Islahiye ilçelerinde uygulanan mücbir sebep süresi 40 gün sonra sona erecek. 1 Eylül sabahi 18 aydir biriken vergi borçlari ile karsi karsiya kalacak olan esnafimizin yasayacagi depremi düsünebiliyor musunuz? Hiçbir esnafimizin, tüccarimizin ve sanayicimizin biriken borçlarini bir anda ödeyebilecegi gücü suanda yok. Ya is yerleri teslim olup ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep devam etmeli, ya da biriken borçlarimiz bir defaya mahsus vergi affiyla silinmelidir. Alternatif çözüm önerimizi her platformda dillendiriyoruz. Konunun önemini tüm detaylariyla anlattigimiz dosyamizi Hazine ve Maliye Bakanligina gönderdik. Sürecin takipçisiyiz” dedi.

Kuru kayisidaki fiyat istikrarsizligini durdurabilecek en önemli etkenin TMO oldugunun altini çizen Baskan Sadikoglu, “Sadece sehrimizin degil ülkemizin de en stratejik tarim ürünü olan kayisimizda fiyat istikrari saglanmasi elzemdir. Son bir yilda igneden iplige her seyin fiyati üç katina çikmisken, geçen yila göre kayisimizin fiyati yariya düsmüs durumda. Bu durum basta üreticimiz olmak üzere esnaf ve tüccarimiz için tehlike arz ediyor. Bu düsüsü durdurabilecek en önemli etken TMO’nun taban fiyat belirlemesi olacaktir. TMO Genel Müdürümüz Sayin Ahmet Güldal’i ziyaretimizde de konunun ehemmiyetini izah ettik. TMO’nun ivedilikle taban fiyat açiklamasini bekliyoruz. 2020 yilinda ilk ve son kez kayisi alimi yapan TMO’nun, depremden büyük zarar gören sehrimize destek olarak ürün alimi yapmasini ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açiklamasi büyük önem tasiyor. Bu konuda da hazirladigimiz kapsamli dosyamizi hem Tarim ve Orman Bakanligi’na hem de bütçe çikarilmasi için Hazine ve Maliye Bakanligi’na gönderdik” diye konustu.

Baskan Sadikoglu, her iki konuda da sehrin siyasileri basta olmak üzere tüm dinamikleri sürece olumlu katki sunmaya davet etti.
Kaynak: İHA