Rizeli Gençlerden Kuryeleri Rahatlatacak Elektrikli Motor Projesi

Rizeli gençler, kuryelerin masraflarini azaltmaya yönelik elektrikli motor projesi gerçeklestirdi.

Rizeli Gençlerden Kuryeleri Rahatlatacak Elektrikli Motor Projesi
Rizeli Habib Okumus ve Fersat Özçelik, kurduklari lojistik firmasi ile kuryelik hizmeti verirken kendileri adina çalisan kuryelerin maliyetleri artmasi üzerine bir çözüm arayisina girdiler. Gençler, lise arkadasi olan Cem Burak Karagülle ve arkadasi Kemal Amandurdyyev ile görüserek kuryelerin masraflarini en aza indirebilecekleri proje ile ilgili çalismalara basladilar. Arkadaslar elektrikli motosikletlerin batarya teknolojilerini güncelleyip kuryelik için uygun bir motosiklet yapma karari aldilar. Hâli hazirda kullanilan bir batarya teknolojisini elektrikli motosikletle birlestirmeleri üzerine olumlu yanit aldilar. Elektrikli motosikleti tamamlayan gençler test asamasina geçti. Test araci ilk olarak Samsun’dan Rize’ye 45 TL’lik elektrik tüketerek gelerek amacini gösterdi. Gençler projelerinde kuryelerin aylik yakit maliyetlerini ortalama 8 bin TL azaltarak kazançlarini artiracak ayni zamanda çevreci bir çözüm olusturdular. Yapilan testler sonucunda elektrikli motosikletin seri üretimine baslayacaklar.

“Amacimiz kuryenin yüksek maliyetlerini daha düsük bütçelerle çözmek”

Yüksek maliyetleri en aza indirmek için bu projeyi yaptiklarini ifade eden Lojistik Firma sahibi Habib Okumus, “Ekiplerimizin arasinda en çok sikinti yasadigimiz seylerden biri kuryelerimizin masraflari çok fazla olmaya basladi.

Bu masraflar kendi yakit ve bakim masraflarindan olusuyor. Bunlari göz önünde bulundurarak bir çözüm üretmek istedik. Bundan dolayi Cem ve Kemal arkadaslarimiz ile iletisime geçtik. Cem ve Kemal batarya teknolojileri üzerinde gelistirmeler yapiyor. Rizeli gençler olarak böyle bir proje gelistirmek istedik. Asil amacimiz kuryeleri rahat ettirmek. Bir motor üretmek istedik. Hazir teknolojileri bir araya getirerek daha önce denenmemis bir seyi denemek istedik. Cem ve Kemal pil üzerinde çalismalar yapiyordu. Onlarla görüserek motor üzerinde testler yapmaya basladik. Onlarda aktif olarak testlerini yapiyordu. Biz bu motoru gelistirirken onlara kuryelerin sikintisini anlattik. Samsun’dan buraya 45 TL elektrik yakarak geldi. Bir batarya ile yaklasik olarak 180 kilometre yol yapabiliyor. Batarya ömrü diger batarya tiplerine göre daha uzun ömürlü haldeler. Bizim asil amacimiz kuryenin yüksek maliyetlerini daha düsük bütçelerde halletmesini istiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA