Quick Sigorta Istiraki QPAY Faaliyete Geçti

Quick Sigorta istiraki olan QPAY Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.S, Merkez Bankasi’ndan izin alarak faaliyete geçti. QPAY; elektronik para ihraci hizmetini de sunmak üzere elektronik para kurulusu olarak faaliyet gösterecek.

Quick Sigorta Istiraki QPAY Faaliyete Geçti
Merkez Bankasi, QPAY Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.S’nin faaliyetine izin verdi ve kararin Resmi Gazete’de yayimlanmasiyla, QPAY faaliyete geçti. Quick Sigorta istiraki olan ve Ödeme ve Menkul Kiymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluslari Hakkinda Kanun kapsaminda kurulan QPAY; elektronik para ihraci hizmetini de sunmak üzere elektronik para kurulusu olarak faaliyet gösterecek.

Faaliyet izni kapsaminda QPAY; ödeme hesabina para yatirilmasi ve ödeme hesabindan para çekilmesine imkân veren hizmetler de dahil olmak üzere ödeme hesabinin isletilmesi için gerekli tüm islemlerin yani sira, ödeme karti ya da benzer bir araçla yapilan ödeme islemi ile düzenli ödeme emri dâhil para transferini, ödeme aracinin ihraç veya kabulünü ve para havalesi yapilmasini saglayacak, fatura ödemelerine aracilik edilmesine yönelik hizmet verecek.

Elektronik para kuruluslari, sirket nezdinde açilan ve alinan fon tutari kadar ödeme islemi yapilmasini saglayan çevrim içi hesaplardir. Elektronik para hesabi ile mal veya hizmet aliminin yani sira her türlü ödeme islemleri de yapilabiliyor. QPAY de, kullanicisina maksimum fayda saglamaya yönelik alt yapi ve hizmetleri, e-para ve diger finans hizmetleri ile birlestiren bir elektronik cüzdan ve ödeme platformu olarak faaliyet gösterecek.

“QPAY, kendi ödeme altyapilari ve ekosistemini olusturacak”

Maher Holding CEO’su Levent Uluçeçen, QPAY’in kurulusu ile ilgili yaptigi açiklamada, QPAY’in, kullanicisina maksimum fayda saglamaya yönelik alt yapi ve hizmetleri, e-para ve diger finans hizmetleri ile birlestiren bir elektronik cüzdan ve ödeme platformu olacagini söyledi.

Yapay zekaya dayali skorlama, dinamik kampanya yönetimi ve alternatif, kolaylastirilmis ödeme yöntemleri üzerine teknoloji ve inovatif yaklasimlar gelistireceklerini belirten Uluçeçen, “QPAY, kendi ödeme altyapilari ve ekosistemini olusturarak, Maher Holding bünyesindeki tüm hizmetlerin ve dogrudan kazanimlarin müsterilere sunulacagi bir platforma evrilecek” dedi.



QPAY Genel Müdürü Dr. Onur Baran Çaglar, hayatin her alanina dokunacak ve islemleri kolaylastiracak finansal cüzdan olarak yola çiktiklarini belirterek “Avantajli, Aninda, Yaninda” slogani ile piyasaya yenilikçi, öncül ve sürdürülebilir is modelleri sunmayi hedeflediklerini vurguladi. Çaglar, sözlerini söyle sürdürdü:

“Uçtan uca dijital ve sifir karbon ayak izli süreçleri ile içinde bulundugumuz sigorta ekosisteminin ülke geneline yaygin paydaslari ile kamunun en büyük hedeflerinden biri olan finansal kapsayiciligi saglamayi önceleyen; teknolojiyi ve ekosistem kurmayi merkeze alan; bankacilik sistemi disinda kalan vatandaslarin bugünkü ihtiyaçlarini, teknoloji gelisim ivmesi ile gelecek kusaklarin ihtiyaçlarini da karsilayacak yenilikçi Elektronik Para, Ödeme/Tahsilat, Transfer ve Finansal Teknoloji ürün ve servisleri sunacagiz.”
Kaynak: İHA