Osmangazi'den Üniversite Tercihi Yapacak Gençlere Destek

Osmangazi Belediyesi, üniversite adayi gençlerin tercih yapmalarina destek olmak adina Tercih Danismanligi ve Rehberligi hizmeti vermeye basladi. Ücretsiz olarak gerçeklestirilen üniversite tercih destegine, ögrenciler yogun ilgi gösterdi.

Osmangazi'den Üniversite Tercihi Yapacak Gençlere Destek
Osmangazi Belediyesi, Yüksekögretim Kurumu Sinavi sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan tercih yapacak olan üniversite adaylarina destek olmak adina ilçenin üç farkli noktasinda Tercih Danismanligi ve Rehberligi merkezleri olusturdu. Hüdavendigar Sosyal Gelisim Merkezi, Demirtas Kültür Merkezi ve Emek Yetenek Evi’nde kurulan tercih noktalarinda, uzman egitmenler tarafindan gençlere puanlari, basari siralamalari ve üniversitelerin kontenjanlari gibi kriterlere göre ücretsiz danismanlik yapiliyor. Gençlere en dogru üniversiteyi ve bölümü seçebilmeleri konusunda katki saglayacak olan Tercih Danismanligi ve Rehberligi merkezleri, 25-29 Temmuz tarihlerinde saat 10.00 ile 19.00 arasinda üniversite adaylarina hizmet verecek.

“Gençlerimizin en dogru tercihi yapmalarina destek oluyoruz”

Emek Yetenek Evi’nde olusturulan Tercih Danismanligi ve Rehberligi merkezinde üniversite adaylarina danismanlik destegi veren Uludag Üniversitesi Ögretim Üyesi Tolga Bahadir Simsek, “Ögrencilerimizin en dogru tercihleri yapmalarini saglamak adina üniversiteler ve bölümler hakkinda en verimli bilgilendirmeyi yapiyoruz. Ögrencilerimize ve velilerine, üniversitelerin arti ve eksi yönlerinin yani sira kampüs hayati, seçecekleri bölümlerdeki is imkanlari, günümüzün gözde meslekleri gibi konularda bilgilendirmeler yapiyoruz. Geleceklerini belirleyecek bir tercih yaparken gençlerimize böyle önemli bir hizmeti sundugu için Osmangazi Belediye Baskanimiz Erkan Aydin’a ve tüm emegi geçenlere sahsim ve üniversite adaylarimiz adina tesekkür ediyorum. Çok sayida gencimize ve velilerine ulasarak tercih konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapacagiz” dedi.

Üniversite adaylarina tercih danismanligi ve rehberligi hizmeti veren Rehberlik Ögretmeni Seda Demir de, “Ögrencilerimize hem üniversite hayatini tanitmak, hem de kendi ilgi alanlari dogrultusunda en dogru tercihleri yapmalarini saglamak adina destek veriyoruz. Gençlerimizi ve velilerini, en dogru tercihi yapmalarina destek olabilmek adina Tercih Danismanligi ve Rehberligi merkezlerine bekliyoruz” bekliyoruz” diye konustu.

Emek Yetenek Evi’nde olusturulan Tercih Danismanligi ve Rehberligi merkezine gelerek danismanlik hizmeti alan üniversite adayi Ceren Özer, “Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunuyum. Sinav sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan suan tercih heyecani yasiyorum. Hangi üniversiteye ve bölüme gidecegim konusunda bir kararsizlik yasadim. Buradaki hocalarimiz sayesinde kafamdaki belirsizlikler ortadan kalkti. Bizlere bu hizmeti sunan Osmangazi Belediye Baskanimiz Erkan Aydin’a tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA