Kula Devlet Hastanesi'nde Sigara Birakma Poliklinigi Hizmete Girdi

Manisa’nin Kula ilçesindeki Devlet Hastanesi, vatandaslarin sagligina yönelik önemli bir adim atarak Gögüs Hastaliklari Poliklinigi bünyesinde Sigara Birakma Poliklinigi hizmet vermeye basliyor. Gögüs Hastaliklari Poliklinigi Uzmani Uzm. Dr. Serdanur Özdemir, Cuma günleri saat 13.30 ile 16.00 arasinda sigara birakma poliklinigi çerçevesinde hastalara hizmet saglayacak.

Kula Devlet Hastanesi'nde Sigara Birakma Poliklinigi Hizmete Girdi
Sigara kullaniminin saglik üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve sigarayi birakma sürecini kolaylastirmak amaciyla baslatilan yeni hizmet, yogun talep görmesi durumunda genisletilebilecek. Hastane yetkililerinden alinan bilgilere göre, sigara birakma poliklinigine gösterilen ilginin artmasi halinde, poliklinigin çalisma saatlerinin artirilmasi ve hizmet süresinin bir güne çikarilmasi planlaniyor.

Sigara birakma süreci, uzman doktorlar tarafindan verilen danismanlik ve destek ile daha etkin ve basarili bir sekilde gerçeklestirilebiliyor. Uzm. Dr. Serdanur Özdemir, hastalarina sigara birakma konusunda kisiye özel planlar hazirlayarak onlarin ihtiyaçlarina uygun çözümler sunacak. Poliklinige basvuran hastalar, sigarayi birakma sürecinde yasadiklari zorluklarla basa çikabilmek için gerekli tibbi ve psikolojik destegi alabilecekler.

Kula Devlet Hastanesi’nde bakimi yapilan hastalar, doktorlarinin yönlendirmesi üzerine ilaçlarini Kula Ilçe Saglik Merkezi’nden temin edebilecekler. Böylece, hastalar tedavi süreçlerini daha düzenli ve etkili bir sekilde sürdürebilecekler. Kula Devlet Hastanesi’nin bu yeni hizmeti, sigara bagimliligi ile mücadelede önemli bir adim olarak görülüyor. Sigara kullanimini azaltarak toplum sagligini koruma amaci güden bu poliklinik, sigarayi birakmak isteyen herkese kapilarini açiyor. Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaslar, Cuma günleri belirtilen saatlerde poliklinige basvurarak uzman destegi alabilirler. Kula Devlet Hastanesi yetkilileri, sigara birakma poliklinigi hizmetinin yani sira, hastanede sunulan diger saglik hizmetleri hakkinda da bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaslarin saglik ihtiyaçlarini en iyi sekilde karsilamak amaciyla çalismalarina devam eden hastane, kaliteli ve erisilebilir saglik hizmeti sunma konusundaki kararliligini sürdürüyor.

Öte yandan Uzm Dr. Serdanur Özdemir, “Sigara bagimliligi ile mücadelede önemli bir adim olan bu yeni hizmetin, Kula ilçesi halki için hayirli olmasini diliyoruz. Saglikli bir yasam için sigarayi birakma karari alan herkesi Kula Devlet Hastanesi’ne bekliyoruz.” temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA