KKTC Cumhurbaskani Tatar, DMW Uluslararasi Diplomatlar Birligi'nin Onursal Baskani Oldu

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar, Avrupa Birligi Komisyonu tarafindan kurulmus olan DMW Uluslararasi Diplomatlar Birligi’nin Onursal Baskani oldu.

KKTC Cumhurbaskani Tatar, DMW Uluslararasi Diplomatlar Birligi'nin Onursal Baskani Oldu
DMW Onursal Baskanlik takdim töreni, DMW Baskani Ferhat Bozçelik, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, DMW Onursal Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, KKTC devlet görevlileri ve DMW üyelerinin katilimlariyla Istanbul’da gerçeklesti.

DMW Baskani Ferhat Bozçelik ve Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’a DMW Uluslararasi Diplomatlar Birligi “Onursal Baskanlik Berati”ni sundu.

Törende konusan DMW Baskani Ferhat Bozçelik, “Avrupa’da KKTC’yi taninirligini ve bilinirligini daha yakinen anlatabilmek için Cumhurbaskanimiz Ersin Tatar’in ailemize katilimi çok önemliydi. Böylelikle Avrupa’da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’mizi daha iyi anlatabilecegiz. KKTC’nin hak ettigi yere ulasmasinda vesile olmak bize onurdur” dedi.

Daha sonra konusan DMW Onursal Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün ise, “Çagimiz ileri demokrasi çagidir. Ileri demokrasi çaginda DMW çok önemli bir rol üstlenmistir. Birligimizin ve KKTC’nin hak ettigi yere gelmesi için hep beraber çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

DMW Onursal Baskanligi’na seçilen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar yaptigi konusmada, KKTC’nin uluslararasi taninmasinda DMW’nin önemine deginerek, “10 yildan beri DMW’nin KKTC’ye verdigi desteklerin farkindayiz. Simdi hep birlikte daha da güçlü yol alabilecegiz. Türkiye Cumhuriyeti’mizin de destegini her zaman arkamizda hissediyoruz” seklinde konustu.

Avrupa Birligi Komisyonu tarafindan 2000 yilinda Almanya’da kurulan ve Türkiye’de faaliyetlerine 2010 yilinda baslayan DMW Uluslararasi Diplomatlar Birligi, küresel anlamda yaptigi diplomatik ve ekonomik çalismalarla devletler arasinda is birliginin artmasina, ticari ve yatirim etkilesiminin gelismesine ve insan haklarinin uygulanmasina katkilar saglamaktadir.

Avrupa Birligi’ne aday ülkelerin adaylik süreçlerinin optimal sekilde yürütülmesinde gereken destegi sunmakta ve bu ülkelerde bulunan is dünyasinin Avrupa Birligi ekonomisine kolay entegre olmasi için uluslararasi çapta ekonomi ve yatirim zirveleri düzenlemektedir.

DMW, Türkiye’deki ofisinin kurulusunu takip eden yillarda KKTC ile ilgili konulara da odaklanmis ve günümüze kadar geçen sürede KKTC’nin taninmasi ve Ada’da iki devletli çözümün hayata geçmesi için kararli destegini sürdürmüstür.

DMW’nin girisimleriyle 2017 yilinda Polonya’da KKTC Disisleri Bakanligi temsilcileri ve Avrupa Birligi yetkilileri arasinda toplantilar düzenlenmisti. O tarihlerde gerçeklestirilen bu toplantilar KKTC’nin taninmasi için önemli bir adim niteligindeydi.
Kaynak: İHA