Idrar Kaçirma Tedavisinde Uzaktan Izlenebilen Ev Tedavi Sistemi Gelistirilecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yeniel’in yürütücülügünü yaptigi “Evde Uzaktan Izlenebilir Transkutanöz Posterior Tibial Nöromodülasyon Sistemi Ile Asiri Aktif Mesane Tedavisi” baslikli proje TÜSEB-Akilli Takip Tedavi Çagrisi kapsaminda desteklenmeye uygun bulundu. Proje kapsaminda, idrar kaçirma tedavisinde giyilebilir teknoloji ile uzaktan izlenebilen ev tedavi sistemi gelistirilecek.

Idrar Kaçirma Tedavisinde Uzaktan Izlenebilen Ev Tedavi Sistemi Gelistirilecek
Prof. Dr. Özgür Yeniel’i makaminda agirlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi akademisyenlerimiz son dönemde yerli ve milli imkanlarla pek çok hastaligin tani ve tedavisinde kullanilan sistemler gelistiriyorlar. Arastirma gelistirme ve inavosyona dayali yenilikçi projelerle ülkemiz bilimine ve teknolojisine katki sagliyorlar. TÜSEB-Akilli Takip Tedavi Çagrisi kapsaminda yürütücülügünü Prof. Dr. Özgür Yeniel’in üstendigi projede bu çalismalarimizdan birisi olarak literatürde yerini aldi. ‘Türkiye Yüzyili’ idealini gerçege dönüstürmek için yilmadan yorulmadan çalisarak, akil ve alin teri akitan bilim insanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Proje ile ilgili bilgi veren EÜ Tip Fakültesi Kadin Hastaliklari ve Dogum Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yeniel ise “Asiri aktif mesane oldukça sik görülen ve hayat kalitesini bozan kronik bir hastaliktir. Tedavisinde karsilasilan en önemli sorun devamliliktir. Uzaktan izlenebilen, evde uygulanan bir tedavi yöntemi ülkemizde yoktur, dünyada da bir iki örnek bilinmektedir ve bu yil markete sunulacaktir. Dolayisi ile TÜSEB tarafindan saglanan bu vizyoner destek ile ülkemizin rekabet gücüne katki yapacak önemli bir çalismayi gerçeklestirecegiz. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamiza destekleri için tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA