Hakkinda Sorusturma Açilan CHP Il Baskani Yalaz Için Toplandilar

Eskisehir’de sokak hayvanlarina iliskin yasa tasarisi hakkindaki açiklamalari sonrasinda hakkinda sorusturma açilan ve bugün Eskisehir Adliyesi’ne giderek ifade veren CHP Il Baskani Talat Yalaz’a destek amaciyla toplanan kalabalik arasindaki bir grup, hayvan haklariyla ilgili dövizi eline almak istemeyen Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce’ye tepki gösterdi.

Hakkinda Sorusturma Açilan CHP Il Baskani Yalaz Için Toplandilar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskisehir Il Baskani Talat Yalaz, geçtigimiz günlerde Hamamyolu Caddesi’nde sokak hayvanlarina yönelik görüsülen kanun tasarisina tepki gösterilen bir eyleme katildi.

Eylemde açiklamalarda bulunan Yalaz, Gezi Parki eylemlerini örnek göstererek, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Genel Baskanimizin da ifade ettigi gibi tarihi bir direnise hazir olsunlar. Iki tane agaç kesildi diye sokaklari gümbür gümbür titrettiysek can dostlarimiza dokunurlarsa ayni sekilde mücadelemizi verecegiz. Direne direne kazanacagiz. Eger bu yasayi geçirirlerse tarihi bir direnise hazir olsunlar” ifadelerini kullandi. Bu sözlerin ardindan Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hakkinda sorusturma baslatilan CHP Il Baskani Yalaz, bugün Eskisehir Adliyesi’ne giderek ifade verdi. Birçok partili ve hayvansever de Yalaz’a destek vermek amaciyla Eskisehir Adliyesi önünde bir araya geldi.

Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce, Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt ve Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç da CHP Il Baskani Talat Yalaz’a destek vermek amaciyla Eskisehir Adliyesi önünde yerini aldi. Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ünlüce, alana geldikten sonra bir hayvansever kendisine üzerinde sokak hayvanlari hakkindaki yasa tasarisina tepki gösteren yazilarin bulundugu döviz vermek istedi. Hayvanseverin teklifi, Ayse Ünlüce tarafindan reddedildi.

“Eline kedi ve köpek alip boy boy resim veren belediye baskanlarini buradan kiniyorum”

Hayvansever olarak CHP Il Baskani Talat Yalaz’a destek vermek için Eskisehir Adliyesi önüne gelen ve pankarti almadigi için Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Ayse Ünlüce’ye tepki gösteren Hüseyin Karadayi, “Hayvan haklari ile ilgili pankartimiz, Ayse Ünlüce tarafindan alinmak istenmemistir. Bugüne kadar yaptigimiz eylemlerin hiçbirisine katilmamis, kendisini elestirmemize ragmen bize söz dahi vermemistir. Seçim zamani bizden yardim isteyip, eline kedi ve köpek alip boy boy resim veren belediye baskanlarini buradan kiniyorum, Ayse Ünlüce’yi de kiniyorum. Kazim Kurt hariç hiçbir belediye baskani pankartimizi almak istemedi. Bugün bizim pankartimizi almak istemeyen belediye baskanlari yarin ne yapacaklar. Biz bundan sonra belediye baskanlarinin yaninda degiliz” dedi.



“Ben o açiklamayi yaptigimda kanun tasari asamasindaydi”

CHP Il Baskani Talat Yalaz ise savcilikta verdigi ifadenin ardindan yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi:

“Suçun hiçbir sekilde unsurlari olusmamistir. Çünkü ortada bir kanun dahi yoktur. Ben o açiklamayi yaptigimda kanun tasari asamasindaydi, komisyondaydi. Halen daha kanunlasmamistir. Iddialar, suçlamalar asilsizdir.”
Kaynak: İHA