Esenyurtlu Gençler Basaridan Basariya Kosuyor

Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyenin LGS hazirlik kursunda egitim alarak üstün basari gösteren ögrencileri makaminda agirladi. Gençleri tebrik eden Özer, “Hem bizi hem de ailelerinizi gururlandirdiniz. Bizim belediye olarak en önemli konumuz egitim. Egitime gereken degeri ve önemi vermeye devam edecegiz” dedi.

Esenyurtlu Gençler Basaridan Basariya Kosuyor
Gençler, Esenyurt Belediyesi’nin egitim destegiyle hayallerindeki okula kavusuyor. Belediyenin LGS (Liselere Geçis Sistemi) Hazirlik kurslarinda egitim alan ögrenciler, sinavlarinda üstün basari göstererek Türkiye’nin prestijli Fen ve Anadolu Liselerini kazandi. Basarilarini kutlamak için gençlerle bir araya gelen Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bunlar bizim çocuklarimiz, gençlerimiz. Belediyemizden aldiklari egitimle önemli okullari kazandilar. Yaklasik 800 tane kursiyerimiz vardi. Bu ögrencilerimizin 167 tanesi Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler Liselerini kazandilar. Hem bizi gururlandirdilar hem ailelerini sevindirdiler. Kendilerini ayri ayri tebrik ediyorum” diye konustu.



“En önemli konumuz egitim”

Çocuklarin egitimine önem verdiklerini söyleyen Baskan Özer söyle devam etti: “Egitime yatirim yapan, nitelikli egitim veren ülkeler, dünyanin en demokratik ve ekonomisi en iyi ülkeleri içerisinde yer aliyor. Sadece o bilgileri alip kullananlar ise yönetilmeye mahkum oluyor. Biz de sadece bilgiyi alip kullanan degil, yapan olmak istiyoruz. Bunun için de gerekli egitimi ve felsefi altyapiyi olusturmak durumundayiz. Bu duygu ve düsüncelerle bu gençlerimizi kutluyor, gözlerinden öpüyorum.”

“Kötü bir doktor olmaktansa iyi bir tiyatro hocasi olun”

Gençlere ilgi ve yetenekleri dogrultusunda meslek seçimi yapmalari konusunda nasihatte bulunan Prof. Özer, “Kötü bir doktor olmaktansa iyi bir tiyatro hocasi olmaniz daha iyi. Hedefleriniz daima büyük olmali. Hayatla ilgili kendi önünüze hedefler koyup o hedeflere ulasabilmek için azimle, cesaretle, kararlilikla çalismamiz lazim. Bunlar gerçeklestigi takdirde bu kisiler hem bugün oldugu gibi gelecekte de fark olusturacaklardir. Bu fark da bizim Esenyurt’umuza ve Istanbul’umuza, ülkemize yansiyacaktir” ifadelerini kullandi.

“Belediyemiz bize çok yardimci oldu”

Desteklerinden dolayi Baskan Özer’e tesekkür eden Tuana Özer, “Baskanimizin da bizi tebrik ederek, hediye vermesi beni çok mutlu etti. Belediyemizin bize saglamis oldugu ücretsiz kurs çalismalarimiza destek oldu. Gerek denemelerle gerek lise tanitimlariyla gerek rehberlikte çok yardimci oldular. Istedigim okulu kazandigim için kendimi çok gururlu hissediyorum” seklinde konustu.



“Çocugum belediyeden aldigi egitimle fen lisesini kazandi”

Esenyurt Belediyesi Sürekli Egitim Merkezi sayesinde çocugunun fen lisesi kazandigini belirten Rasime Erdemci söyle konustu: “Çocugumu bir dershaneye gönderme imkanim yoktu. Sürekli Egitim Merkezi’nde bize sunulan desteklerden dolayi çok tesekkür ediyoruz. Çocugum çok güzel bir egitim gördü. Dershaneden hiçbir farki yoktu. Bu egitimler sayesinde fen lisesini kazandi. Hem belediyemize hem de ögretmenlerimize çok tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA