Erzurum'da Yol Ortasindaki Açik Elektrik Kablolari Büyük Tehlike Olusturuyor

Erzurum ile birlikte bölgede 7 ile hizmet veren Aras Elektrik dagitim sirketi vatandasin canini hiçe sayiyor. Kent merkezinde yer altina alinan elektrik kablolarinin gelisi güzel bantla sarilip açik sekilde duba ile korumaya alinmasi vatandaslar için büyük bir tehlike olusturuyor.

Erzurum'da Yol Ortasindaki Açik Elektrik Kablolari Büyük Tehlike Olusturuyor
Geçtigimiz haftalarda Izmir’de iki kisinin elektrik akimina kapilarak hayatini kaybettigi olayin ardindan Erzurum’da yol ortasinda ve kaldirim kenarinda yer altindan çikan elektrik hatlari büyük bir tehlike arz ediyor.

Kent merkezinde yer alan yogun araç ve yaya trafiginin yasandigi bari Pinari viyadügündeki manzara görenlere adeta parmak isirtiyor. Hiçbir önlemin alinmamasi yer altindan çikan elektrik hatlari büyük bir tehlike olusturuyor.

Vatandaslar yakin zamanda Izmir’de yasanan olaydan ders alinmadigini ifade ederek, “Yol ortasinda çiplak elektrik kablolarinin bulunmasi yoldan geçen araçlar için de yayalar içinde büyük risk olusturuyor. Bölgede acil olarak önlem alinmasi gerekiyor. Burada kaybedilecek bir canin sorumlusu ARAS EDAS olur. Kablolarin çevresinin dubalarla korumaya alinmasindan ziyade kapatilmasi gerekir. Trafo ve baglantilarin bulundugu direklerin tamami açik sekilde duruyor. Yetkilileri göreve çagiriyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA