Erzurum'da 1 Milyon 140 Bin Parsel Dijital Ortama Aktarildi

Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlügü, Erzurum genelinde 1 milyon 140 bin parsel arazinin dijital ortama aktarilmasini sagladi.

Erzurum'da 1 Milyon 140 Bin Parsel Dijital Ortama Aktarildi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlügü’nü ziyaret etti. Bölge Müdürü Hakki Yetisir ve kurum yöneticileri tarafindan karsilanan Valimiz Sayin Çiftçi, kurumun çalismalari ile ilgili kisa bir brifing aldi.

Brifingde: Tapu Kadastro 8. Bölge Müdürlügü yetki alaninda Erzurum, Agri, Kars, Ardahan ve Igdir illerine bagli 5 Kadastro Müdürlügü ve 46 Tapu Müdürlügünün bulundugu, Bölge Müdürlügüne bagli Tapu Müdürlüklerince 2024 yilinin ilk alti ayinda toplam 240 bin akitli ve akitsiz islem, Erzurum genelinde ise 101 bin akitli ve akitsiz islem yapildigi, Türkiye genelinde Erzurum dâhil olmak üzere 7 ilin 3B Kadastro çalismalari için pilot bölge ilan edildigi, Ispir, Aziziye ve Pasinler Ilçelerinde bulunan 50 birimde “Kadastro Iyilestirme Çalismalari”nin devam ettigi, Oltu, Olur, Aziziye, Pasinler, Yakutiye ve Tortum ilçelerinde bulunan 50 birimde Uygulama Kadastrosu (2/B) çalismalarinin devam ettigi, Erzurum genelinde 1 milyon 140 bin parsel arazinin dijital ortama aktarilarak “Parsel Sorgu Uygulamasi” üzerinden ücretsiz olarak vatandaslarin hizmetine sunuldugu bilgisi verildi.

Valim Mustafa Çiftçi’nin ziyaretine, Vali Yardimcisi Ahmet Özdemir ve Uzundere Kaymakami Kübra Demirer eslik etti.
Kaynak: İHA