'En Lezzetli Tarhana Çorbasi' Için Yaristilar

Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsaminda ’En Lezzetli Tarhana Pisirme Yarismasi’ düzenlendi.

'En Lezzetli Tarhana Çorbasi' Için Yaristilar
10 yarismacinin katilimi ile yapilan yarismada, katilimcilar tarhanalarini en güzel sekilde jüri üyelerine sunmanin telasiyla güzel anlar geçirdiler. Jüri üyeleri tarhananin kokusu, kivami, lezzeti ve görselligi gibi kriterlere bakarak puanlama yapti. Yarisma sonunda Elmas Ünalan 2024 yili Tarhana Pisirme Yarismasi birincisi olurken, Ayse Bilgili ikinci, Ayse Bas ise üçüncü oldu.

Dereceye giren yarismacilara ödüllerini vermek üzere protokol üyeleri tarafindan birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL ve üçüncüye 2 bin TL ödülleri takdim edilerek, yarismaya giren tüm yarismacilara tesekkür edildi.

Gediz Belediyesince düzenlenen yarismaya; Kütahya Valisi Musa Isin, Gediz Kaymakami Hakan Alkan, Saphane Kaymakami Ismail Karakoç, Gediz Belediye Baskani Necdet Akel, MHP Ilçe Baskani Fatih Aydin, Simav Belediye Baskani Kübra Tekel Aktulun, Saphane Belediye Baskani Lütfi Mutlu, Eskigediz Belediye Baskani Mustafa Kemal Arslan, Gediz Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Vedat Öztürk, Daire Amirleri, Jüri üyeleri Ahmet Çam, Arife Azmanoglu, Umahan Keskin, Mehmet Kocabas, Ayse Yildiz, yarismacilar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA