Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

Soykırımcı İsrail'in Başbakanı Netanyhahu, onur konuğu olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. TBMM Başkan Numan Kurtulmuş, utanç veren görüntülere tepki gösterdi. ABD Kongre üyelerine seslenen Kurtulmuş, "Bir katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size" dedi.

Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı
Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı
Terör devleti İsrail'in Başbakanı Netanyahu, Cumhuriyetçi ve Demokrat liderlerin 'onur konuğu' davetini kabul ederek ABD Kongresi'nde konuşma yapmak üzere ülkeye gitti.

Soykırımcı Netanyahu, giriş yaptığı kongre salonunda alkışlarla karşılandı.

KATLİAM ORTAĞINA ÖZEL TEŞEKKÜR

Netanyahu, soykırıma verdiği destekten ötürü ABD Başkanı Joe Biden'a da, 'Başkan Biden'a gururlu bir Siyonist olduğu için teşekkür ediyorum' diyerek hürmet gösterdi.

Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

'YAZIKLAR OLSUN SİZE'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ABD'deki utanç veren görüntülere tepki gösterdi. X hesabından açıklama yapan Kurtulmuş,'Uluslararası mahkemelerde yargılanan bir katliamcıyı, insan hakları, demokrasi, adalet namına insanlığın ne kadar kazanımı varsa tümünü ayaklar altına alarak 'ayakta alkışlayan' topluluk, bu katliamın ortakları olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır. Yazıklar olsun size' dedi.

'DEMOKRASİNİN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞE VERİCİ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti:

Gazze'de soykırım yapmak suçundan Uluslararası Adalet Divanı önünde sanık bir yöneticinin ABD Kongresinde gördüğü utandırıcı teveccüh, insani değerler, uluslararası hukuk ve demokrasinin geleceği bakımından endişe vericidir. Lobiler ve hakim medya kanalları ile oluşturulan algılar karşısında, insanlığın sağduyusu ve hakikatin gücü en büyük dayanağımızdır. Dünyanın tüm erdemli kişileri ve yönetimleri ile birlikte; insani hukukun, mazlum ve işgal altında olan Filistin halkının yanında olmaya, herkes için adaleti ve barışı savunmaya devam edeceğiz.

Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

'TARİH ÇOCUK KATİLLERİNİ ALKIŞLAYANLARI UNUTMAYACAK'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, 'Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yerlikaya, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşmasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Tarih, zalimlerin zulmünü de çocuk katili zalimleri alkışlayanları da asla unutmayacak. Bugün yaşananlar insanlık adına utanç verici bir tablodur. Biz mazlumların, masumların, Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.'

Soykırımcı Netanyahu ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı

NETANYAHU'YU PROTESTO EDENLERE MÜDAHALE

ABD Kongresi'ne hitap eden İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik Washington'daki protestolarda polis ile göstericiler karşı karşıya geldi.

Sabah saatlerinden itibaren Washington'ın çeşitli yerlerinde devam eden Netanyahu karşıtı gösteriler, Kongre binası çevresinde öğleden sonra da devam etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun konuşmasını yaptığı Kongre binasının kuzey kanadında toplanan yüzlerce gösterici, Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden aleyhinde slogan attı.

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşanırken çok sayıda gösterici polis tarafından gözaltına alındı.