Dijital Ögretmenler Projesinin Yeni Dönem Basvurulari Basladi

ING Türkiye, Habitat Dernegi ve ODTÜ is birligi ile yürütülen ve ögretmenlere dijital yetkinlikler kazandirilmasini hedefleyen Dijital Ögretmenler projesinin yeni dönem basvuru süreci basladi. Türkiye’nin 81 ilinden ilkokul ve ortaokul ögretmenleri, 8 Eylül tarihine kadar proje web sitesinden basvuru yapabiliyor.

Dijital Ögretmenler Projesinin Yeni Dönem Basvurulari Basladi


ING Türkiye, Habitat Dernegi ve Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) is birligi ile yürütülen Dijital Ögretmenler projesinin yeni dönem basvuru süreci basladi.

Ilkokul ve ortaokul ögretmenlerinin dijital okuryazarlik becerileri edinmelerini hedefleyen Dijital Ögretmenler Projesi ile 2020 yilindan bu yana 8 binin üzerinde ögretmene egitim verildi.

Eylül-Aralik tarihleri arasinda gerçeklesecek projenin yeni döneminde 1000 ögretmene daha 5 hafta boyunca kapsamli bir egitim verilecek. Türkiye’nin 81 ilinden ilkokul ve ortaokul ögretmenleri, 8 Eylül tarihine kadar proje web sitesinden basvuru yapabiliyor. Dijital Ögretmenler projesine basvurmak isteyen ögretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmalari yeterli oluyor.

Ögretmen ve ögrencilerin dijital dönüsümün bir parçasi olmalarini amaçlayan proje ile ögretmenlerin dijitallesmesi ve dijital yetkinliklerinin artirilmasi hedefleniyor. Hizla gelisen teknolojinin dönüstürdügü dünyada, proje ile ögretmenlerin mesleki gelisimlerinin sürekliligi de destekleniyor. Birçok ulusal ve uluslararasi ödül kazanan Dijital Ögretmenler projesi ile ayni zamanda Türkiye’nin dijital dönüsümüne katki saglanmasi amaçlaniyor.

Ögretmenlere 5 hafta boyunca kapsamli dijital yetkinlik egitimi

Yapilan açiklamaya göre, Dijital Ögretmenler Projesi iki fazdan olusuyor. Projenin birinci fazi Eylül-Kasim 2024 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek. Birinci fazda 1000 ögretmene dijital yetkinliklerini gelistirmek için dijital vatandaslik ve güvenlik, etkili sunum hazirlama, üreticilik ve görsel tasarim, elestirel düsünme ve ölçme degerlendirme modüllerinden olusan 5 haftalik çevrim içi bir egitim verilecek. Egitimlerde proje süresince ögrenilecek uygulamalara yönelik yapay zekâ araçlari tanitilacak. Birinci faz egitimlerini tamamlayan 1000 ögretmenin arasindan basari sirasina göre seçilecek 100 ögretmene ikinci faz egitimleri verilecek. Bu fazda egitimde sanal ve artirilmis gerçeklik uygulamalari yapilacak.

Tüm illerden MEB’e bagli sözlesmeli veya kadrolu ilkokul ve brans ögretmenleri, 8 Eylül 2024 tarihine kadar proje web sitesi üzerinden basvuru gerçeklestirilebiliyor. Basvurunun dijitalogretmenler.com adresinden yapildigi açikladi.

Kaynak: İHA