Dicle'de Bin 700 Ögrenci Kur'an-I Kerim Ögreniyor

Diyarbakir’in Dicle ilçesinde okullarin kapanmasiyla birlikte tatil dönemine gire ögrenciler, Ilçe Müftülügüne bagli Kur’an kurslarinda Elif ba, Kur’an-i Kerim ve dini bilgiler ögreniyor.

Dicle'de Bin 700 Ögrenci Kur'an-I Kerim Ögreniyor
Ilçe genelinde açilan 85 Kur’an-i Kerim kursunda bin 700 ögrenci, hem Kur’an Kurslarina giderek tatilde vakitlerini degerlendiriyor hem de düzenlenen gezi programlarinda iyi bir sekilde tatil ediyor.

Dicle Ilçe Müftüsü Zeyd Akin, “Yaz döneminde özellikle ilkokul ve ortaokul ögrencilerimiz ciddi bir zaman boslugu yasiyor. Bu süreçte Diyanet Isleri Baskanligimizin 10 Temmuz’da baslattigi Yaz Kuran Kurslari, bu ihtiyaci hem Islam dinini ögrenmek hem camiye alismak hem de degerlerine sahip çikan ahlakli bireyler yetistirmek suretiyle karsilamaktadir. Bu kurslarimizda Dicle esnafi tarafindan ikramlar ve destekler sunulmaktadir. Kurslarimizda tamamen ders havasi olmayip bunun yaninda eglenceli oyunlar ve etkinlikler yapilmaktadir. Ögrenci kayitlarimiz devam ettigi için bütün vatandaslarimizdan beklentimiz o güzel çocuklarini camilerimize göndermeleridir. Allah neslimizi Kur’an’a ve sünnete bagli, degerlerini bilen, ahlakli, saygili, anlayisli, dini bütün ve bilinçli bir nesil kilsin” dedi.

Kurslar, 10 Temmuz ile 10 Agustos 2024 tarihleri arasinda devam edecek.
Kaynak: İHA