CHP Genel Baskani Özgür Özel'den Ahmet Akin'a Övgüler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinin ardindan basta Büyüksehir olmak üzere kazanilan belediye baskanlarini tebrik etmek için Balikesir’e geldi. Parti teskilatiyla da bulusan CHP Genel Baskani Özgür Özel, Büyüksehir Belediye binasi önünde kendisini bekleyen topluluga konusma yapti. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin’dan övgülerle bahseden Özel, Türkiye’de en borçlu belediyeleri de açikladi. Özgür Özel, bu belediyelerin ortak özelliginin AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeler oldugunu vurgulayarak, "SGK’ya en borçlu belediyeler, AK Parti’den aldigimiz belediyeler" dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel'den Ahmet Akin'a Övgüler


CHP’li belediyelerin içinde bulundugu durum hakkinda aldigi bilgileri vatandaslarla paylasan Genel Baskan Özgür Özel ülke gündemindeki konular hakkinda da degerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Baskani Özel belediyelerin borçlarindan sokak hayvanlarina kadar birçok konu hakkinda degerlendirme yaparken Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in CHP’li belediyelere yönelik “SGK borçlarini ödemiyorlar” söylemine de cevap verdi. Emeklilerin ve asgari ücretlilerin yasadigi ekonomik sorunlara da deginen Özgür Özel, “muhalefetin sirtinda küfe yok” diyen Cumhurbaskani Erdogan’a “sirtindaki küfeyi bize birak” diye konustu.



“Ülke genelinde kuramadigimiz ittifaki Balikesir’de kurduk”

Balikesir Büyüksehir Belediye binasi önünde toplanan kalabaliga seslenen CHP Genel Baskani Özgür Özel ilk olarak Ahmet Akin’in adayligi üzerine degerlendirmede bulundu. Özel, “25 Ocak’ta Balikesir’e Sevgili Ahmet Akin’in aday tanitimi için gelmistim. O zaman da büyük coskuyla karsilanmistim simdi de ayni heyecanla karsilandim. Bu cosku için, bu heyecan için hiç süphe yok. Balikesir Kuvayi Milliye atesinin yakildigi Alacamescit’tir. Balikesir. Kuvayi Milliye’nin sehridir. Balikesir bir uyanis olacaksa bir ayaga kalkma olacaksa bir kurtulus olacaksa ona ilk inanan, ilk davranan sehirdir. Hepinize tesekkür ediyorum. 31 Mart’ta çok zorlu bir süreci yasadik. Hep beraber hem Balikesir’in merkezinde hem bütün ilçelerinde birbirinden kiymetli adaylarimiz ve bilhassa büyüksehir seçimi için önceden çok önceden olgunlasmis hatta bes yil önce olacakken birtakim sebeplerle geri çekilmis ama Balikesir’in çok özledigi bir bulusma, bir kucaklasmaya ihtiyaç vardi. Biz sevgili Ahmet Akin’i aday yaptik. Biz yapmadik, siz yaptiniz. Balikesir yapti. Sonrasinda Ahmet üzerinde büyük bir mutabakat vardi ama maalesef yasadigimiz süreç Balikesir’de bir güçlü ittifaki geçmisten gelen dayanismayi sürdürmeyi göstermeyen bir takim adimlar atildi. Cani sag olsun, canlari sag olsun dedik. Üzüldük ama kimseyi üzmedik. Isittik. Ama kimseye kem söz söylemedik. Bir tek seye güvendik. Dedik ki Ankara’da ittifak kurulmayabilir. Ama Balikesirliler meselenin farkindadir, ittifaki onlar kuracak dedik, siz Balikesir ittifakini kurdunuz. Büyük bir zafer kazandiniz. Hepinize çok tesekkür ediyoruz. Helal olsun size helal olsun Balikesir’e, helal olsun Ahmet Akin’a, helal olsun tüm belediye baskanlarimiza” diye konustu.



“100 günde neler yapti bir de 5 yili düsünün”

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Akin’in 15,4 milyar TL borçla belediyeyi almasina ragmen ilk 100 günde birçok proje yaptigini söyleyen Özgür Özel, “Ahmet Akin’in basaracagini, kazanacagini biliyorduk. Ahmet baskan seçileli 100 gün doldu. Söyle döndük belediye baskanlarimiz 100 günü nasil geçirdiler diye baktik. Kolay degil; böylesine bir coskudan sonra devraldigi belediyede daha 100 gün tebrik ziyaretleriyle geçer, belediyeyi tanimakla geçer, kadrolari belirlemekle geçer, ekibini kurmakla geçer. Ama Balikesir’in evladi Ahmet Akin kardesimiz ilk 100 günde hem Balikesir’le kucaklasti, hem ekibini kurdu, hem projelerini olgunlastirdi ama hem de 15,4 milyar borçla devraldigi, saka degil 15,4 milyar. Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden bir tanesinde bunu mazeret etmedi ve ilk is söz verdigi gibi gelip de zam yapmadi. Suya yüzde 15 indirim yapti. Herkesin yüzünü güldürdü. Kendisini tebrik ediyorum. Ayvalik, Altinova içme suyunun temeli atildi. 30 kilometre su ve kanalizasyon hatti dösendi. 25 kilometre asfalt atildi. Tarimsal sulamaya ücretsiz destek sunuldu. Sahiller temizlendi, cankurtaran sayisi arttirildi. Çöplerden 15 bin 600 megavat elektrik üretildi. Aricilara destek verildi, çiftçilerin ulasimi için tarla yollari açildi, düzeltildi. Binlerce sokak canlisinin yardimina kosuldu. 18 ton mama dagitildi. Ve. Sadece 100 gün geçti. Bes yili siz düsünün. Bes yili siz düsünün” ifadelerini kullandi.

“Hizmeti engellemek için belediyelerin borçlarini tahsil etmek istiyorlar”

Seçimlerin ardindan CHP’li belediyelere yönelik Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Belediyeler SGK’ya çok borçlu. Borçlarini ödesinler. Öyle 25 kurusa simit yok” söylemini degerlendiren Özgür Özel, “Ama hazimsizlar durmuyor, durmuyor. Dün Sayin Erdogan demis ki “efendim belediyeler SGK’ya çok borçlu. Borçlarini ödesinler. Öyle 25 kurusa simit yok.” Bir kere tam buradan baslayayim. Gerçekten Sayin Erdogan dogru söylüyor. Bugün 25 kurusa simit yok, simit 10 lira. Ama sen iktidara geldiginde simit 25 kurustu, sen yaptin 10, sen yaptin. Esas esas hazimsizlik sudur. Diyor ki belediyeler hizmet etmek istiyor. Iste Ahmet, bu kadar borca, bu kadar imkansizliga ragmen içi içine sigmiyor. Bana diyor genel baskanim suraya meydan yapacagim. Suradan tramvay geçirecegim, suraya sunu yapacagim. Ama bir yandan da isin parasal boyutu canini sikiyor. Para bulmaya, kaynak bulmaya çalisiyoruz. Dünyanin öbür ucundan fon buluyoruz, kaynak buluyoruz, imzayi atmiyorlar. Niye? Hizmet ederiz de millet CHP’nin geldiginde ne isler yaptigini görmesin diye. Kentsel dönüsüme para buluyoruz imza atmiyor. Deprem olacak insanlar ölecek orada bile siyaset yapiyorlar. Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüsüm için, toplu tasima için, temiz su için, çevre için ama imzalari atmayarak Türkiye’ye disaridan buldugumuz kaynagi belediyelerimize kullandirtmiyor. Simdi de gelmis. Geçmisten bugüne AK Parti’den aldigimiz belediyelerde bilhassa SGK ve vergi dairesine inanilmaz borçlar var. Zamaninda parayi yatirmamis, SGK’nin parasiyla gelmis burada belediyecilik yapmis. Ona ragmen kazanmisiz. Simdi diyor ki AK Parti döneminde ödenmeyen parayi, MHP döneminde ödenmeyen parayi bir seferde faiziyle senin paralarindan kesecegim. Bunun tek amaci var. Belediye baskanlarimizin elini kolunu baglamak, hizmeti aksatmak bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak. Buradan sesleniyorum. Öyle belediyeleri zora sokarak, halkin hizmetini aksatarak CHP’yi yipratacagini düsünüyorsan aldaniyorsun. Halk arkamizda, millet arkamizda, bunu millet görüyor, bana bunun hesabini ilk sandikta soracak.

“SGK’ya en çok borçlu belediyeler AK Parti’den aldigimiz belediyeler”

Bakin SGK’ya belediyelerin toplam borcu 14 milyar 699 milyon liradir. Son Sayistay raporlarina göre en borçlu belediyeler AK Parti’den yeni devraldigimiz belediyeler. En borçlusu Bursa Büyüksehir, sonra, Sakarya, sonra Ordu, sonra Balikesir, sonra Denizli’dir, Bakin en borçlu 5 belediye, besi de AK Parti’den aldigimiz belediyeler. Simdi kendi ödemedigi parayi bizden kesiyorlar, kesmeye kalkiyorlar. Bu sayede istiyor ki çöpler toplanamasin, desin ki bakin CHP geldi çöpleri toplamiyor. Istiyor ki toplu tasima aksasin CHP yapamiyor desin. Yollar yapilmasin, bak diyecek CHP demek çukur demek. Sunu söyleyelim. Hapirsan da köpürsen de neye basvurursan basvur, bir yolunu bulacagiz. Bu hizmeti yapacagiz. Milletin gönlünü fethedecegiz. Ve o iktidari senin elinden alacagiz. Söz veriyorum. Ant içiyorum" dedi.



“Sokak hayvanlari konusunda sorumlulugu belediyelere yüklemeye çalisiyorlar”

Sokak hayvanlari sorununa da deginen CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Sokak hayvanlari sorunu elbette var, Ebette büyük bir sorun. Ama çözümü katliam degil. Bakin Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün milletvekilleriyle Balikesir’den iki vekilimiz, grubumuzdaki 127 ayri ayri gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydi bütün sakat köpekler ya da barinaga toplanip bir ayda sahiplendirilememis köpekler çamasir suyuyla zehirlenerek alti saat içinde aci aci seslerle katledileceklerdi. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarimizi katliamdan kurtardi, kendilerini tebrik ediyorum. Ancak tehlike geçmis degil. Simdi de diyor ki köpekleri toplayacagiz, kisirlastiracagiz ve sahiplendirecegiz. Burada belediyelere bunlari yapmayanlara agir cezalar koyuyor. Ve zimnen belediye baskanlarina diyor ki bu isi çöz ya çöz, ya cezayi alirsin. Altlarinda imzalari var 4 sene önce birlikte imza attik arastirma komisyonuna hayvan haklari fonu kurulacak dedik. Milli Piyango’dan Spor Toto’dan lotodan, at yarisindan yapilacak kesintilerle bu fonda hayvanlarin ihtiyaci kadar barinak, kisirlastirma ve sahiplendirme projeleri yürütülecek. Simdi bu fonu kurmadan bütün yükü belediye baskanlarina atip onlari cezayla tehdit ediyorlar. Hem agir para cezalari hem sahislarina ceza vermeye çalisiyorlar.. Bu katliamin önünü açacak sakat bir düzenlemedir. Bu noktada bir kez daha bütün hayvan severleri AK Parti’nin oyununa karsi uyanik olmaya, dirençli olmaya ve mücadeleye devam etmeye davet ediyorum” dedi.



“Çikar o sirtindaki küfeyi biz alalim”

Emeklilerin ve asgari ücretlilerin sorunlarina da dikkat çeken CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Tasidigi iktidarin sorumlulugu Erdogan’a agir geliyor. Diyor ki “muhalefetin sirtinda küfe yok.” E biz de onu söylüyoruz. Millete gittin dedin ki “verin yetkiyi, görün etkiyi.” Enflasyon, faiz, döviz nasil düsürülür, issizlik nasil bitirilir ben yapacagim” dedin. Millet yetkiyi verdi, senin sirtina küfeyi koydu. Simdi emekliye zam yap, yok 12 bin 500 lira yeter. Diyoruz ki emekliye sahip çik, “para yok” diyor. Emekli maasini 12 bin 500 yapti 33 milyar gitti. Koy 100 milyar yapalim 17 bin 500 lira “yok, veremem. Muhalefetin sirtinda küfe yok” diyor. Erdogan’a emekli agir geliyor, asgari ücretli agir geliyor. Çiftçi, esnaf agir geliyor. Diyor ki “tasiyamiyorum, yük agir.” Agirsa birak, çikar küfeyi. Bize ver bak nasil tasiyacagiz emekliyi, asgari ücretliyi, nasil yeniden milletin efendisi yapacagiz yeniden köylüleri. Küfeyi tasiyamayan birakacak. Ne dedik? Emekliye, asgari ücretliye vermezsen geçim olmaz. Geçim olmazsa ne olur? Seçim olur. Biz. Erdogan geçen sene 660 milyar lira kesinlesmis vergisini affetti. Zengin sirketlerin, 46 sirketin. 660 milyar vergisini affetti. Ama surada oturan emekli amcamin maasina 12 bin 500 lira yapmak için 33 milyari çok görüyor. 17 bin 500 için 100 milyar lazim. Sen 100 milyar degil 600 milyari yandaslara bulacaksin, altida birini emekliye gelince bulamayacaksin. Çikar o küfeyi sirtindan, küfeyi alacagiz, emeklileri en güzel yerlere tasiyacagiz” diye konustu.



CHP Genel Baskani Özgür Özel Balikesir Büyüksehir belediyesi binasi önünde vatandaslarla bulusmasinin ardindan Belediye Baskani Ahmet Akin’i makaminda ziyaret etti. Ziyaret sonrasinda Balikesir’deki CHP’li belediye baskanlariyla da bir araya gelen Özgür Özel, belediye baskanlarindan ilçeleriyle ilgili bilgiler aldi.
Kaynak: İHA