CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Mazeret Üretmeye Gelmedik, Icap Ederse Hepimiz Çikariz Çöpleri Toplariz'

Bursa’da belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan prim borçlarina iliskin atilan adimla ilgili açiklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, “Biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. Icap ederse hepimiz çikariz, çöpleri toplariz” dedi.

CHP Genel Baskani Özel Açiklamasi 'Mazeret Üretmeye Gelmedik, Icap Ederse Hepimiz Çikariz Çöpleri Toplariz'
CHP Genel Baskani Özgür Özel, Bursa programi çerçevesinde Mustafakemalpasa ilçesine ziyarette bulundu. Burada partisinin ilçe baskanligini ziyaret eden Özel, daha sonra Mustafakemalpasa Belediyesi önünde partililere seslendi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in açikladigi belediyelerin SGK prim borçlarinin Iller Bankasi ödeneginden tahsil edilmesine iliskin konusan Özel, “Bu bir mali darbe girisimidir. Milletin seçtiklerini hizmet edemez noktasina getirmek, milleti yönetilmeyen bir belediyeye mahkum etmeye çalismak mali bir darbe girisimidir. Er ya da geç bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkma” seklinde konustu.



“Icap ederse çikar çöpleri toplariz, baskanlarimizin yüzünü egdirmeyiz”

Atilan adimlarla belediyelerin çalisamaz duruma getirmenin hedeflendigini söyleyen Özel, “Bursa Büyüksehir’e de, Mustafakemalpasa’ya da CHP iktidari yakisir demistim. Hep içimde kalmisti. Mustafakemalpasa isimli bir ilçede iktidar Cumhuriyet Halk Partisi olmaliydi. Bu kadar Atatürk sevgisinin oldugu bir yerde sonuçlar böyle olmaliydi. Çok genis bir cografya, çok zor sartlarda, çok büyük borçlarla devralinmis bir belediye. Sadece SGK’ya 150 milyon lira borç var. Erdogan çikmis diyor ki Iller Bankasi ödeneginden kesecegim. Hangi görüsten olursa olan Mustafakemalpasa’da benim partim kazanamadi, hepsine ceza veriyorum diyor. Parayi keseyim diyor. Tayyip Bey, sen diyorsun ki yemegi bizim AK Partililer yedi, hesabi siz ödeyeceksiniz. Bu sayede umudu hizmetin aksamasi, vatandasin CHP’ye oy verdigine pisman olmasi. Cevap veriyorum, çok beklersin. Parayi yollamayayim, çöpleri toplamasinlar, hizmet yapamasinlar. Biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. Icap ederse hepimiz çikariz, çöpleri toplariz” ifadelerini kullandi.

“22 yilda Hollanda kadar tarim alani kaybedildi”

Tarim alanlarinin günden güne eridigini söyleyen Özel, “En önemli mesele tarim, 22 yil öncesine göre Hollanda kadar yer kayip. Karacabey, Mustafakemalpasa ovasinda en önemli geçim kaynaklarindan biri domatesi 1 lira 75 kurusa aliyorlar. Buradan bir müjde verecegim. Hep söyledik. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeler üzerinden bütün sorunlari çözemez ama yaraya merhem olur. Kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Tarlada bir tek karpuz, kavun birakmayacagiz. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey hepsini aliyor. Hem üreticiyi magdur etmeyecegiz hem de bu sicak yaz gününde marketlerde, manavlarda kavuna, karpuza ulasamayan ailelerin magduriyetini giderecegiz” dedi.



“Bu bir mali darbe girisimidir”

Belediyelere karsi atilan adimlari ‘mali darbe girisimi’ olarak nitelendiren Özel, “Erdogan, darbe girisimlerinden çok çektigini söylüyor. 15 Temmuz gecesi kapali meclisi açalim diyen, açinca kurumu alip giden, konusmayi yapan, o darbeye dimdik duran biri olarak söylüyorum. O bir askeri darbeydi. Silah zoruyla kendim yönetecegim diyendir. 2019 yilinda 31 Mart’ta Ekrem Imamoglu Istanbul’u kazandi. Mazbatayi verdiler, sonra seçimi iptal ettiler. CHP’ye Osmanli tokadi vuracagiz dediler. Millet bu hukuk darbesini gördü. Sandiga gitti ve o tarihte AK Parti’nin adayini sandiga gömdü. O gün nasil millet askeri darbede siyasetçilerin arkasinda durduysa, o gün Imamoglu’na yapilan yargi darbesinde de seçtiginin arkasinda durdu. Erdogan’i uyariyorum. Bu bir mali darbe girisimidir. Milletin seçtiklerini hizmet edemez noktasina getirmek, milleti yönetilmeyen bir belediyeye mahkum etmeye çalismak mali bir darbe girisimidir. Er ya da geç bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkma” seklinde konustu.



“Ya bu çiftçilere sahip çikin ya da bu isi birakin”

Yüksek enflasyonun sebebinin yüksek faiz olduguna dikkat çeken Özel, “Kendi çikardiklari kanunlara göre yüzde 1 destekleme verilmesi gerekirken köylüyü bundan mahrum edip, beste birini bile vermiyorlar. Geçen sene 178 milyardi, bu sene 480 milyar. Milletin efendisini perisan eden iktidar, bu yaptiginiz is, is degildir. Su anda Türkiye’de çiftçilerin yas ortalamasi 58. Bunun 35 olmasi lazim. Gençler tarimla ugrasmiyor. Her 4 genç çiftçiden 3’ü baska is bulacagim diyor. Zamani gelince Türkiye’nin bizden baska dostu yok diyorsunuz. Yüksek fiyatli gidanin sebebi kötü tarim politikalarinizdir. Ya bu çiftçilere sahip çikin ya da bu isi birakin. Küfe bende degil, sende. Sen dedin faizleri, enflasyonu düsürecegim. Bunun için oy aldin. Geldiginden beri faizler çikiyor. Hayat ates pahasi. Herkes perisan. 33 milyar emekliye verdim diyor. En düsük emekli maasi 12 bin 500 degil benim dedigim gibi asgari ücret olsaydi cebinden çikacak para 100 milyar olacakti. Para yok diyor. Geçen sene sildigi 43 sirketin borcu 660 milyar. Oradan 660 milyari alsaydi emekli maasi en düsük 17 bin 500 lira olabilirdi. Yetmez asgari ücret 25 bin lira olabilirdi. Çay taban fiyati 25 lira, bugdayin 15 lira, findiktaki taban fiyat ziraat odalarinin tasarladigi fiyat olabilirdi. Kavun karpuz tarlada kalmayabilirdi” ifadelerini kullandi.

“Emekliyi, emekçiyi, çiftçiyi tasiyamiyorsan çikar küfeyi, biz onlara sahip çikariz”

Vatandaslardan aldiklari destekle birlikte iktidara hazir olduklarini belirten Özel, “Recep Tayyip Erdogan, emekliye, emekçiye, çiftçiye bakarsan geçim olur. Geçim olmazsa eninde sonunda seçim olur. Biz CHP olarak nerede bir magdur varsa yanindayiz. Aramizda staj ve çiraklik magdurlari var. 1986’dan beri çalistim, hakkim yendi diyor. Hakkinizi hep birlikte alacagiz. Bir yil geç sigortali olup, 17 yil çalismak zorunda olanlar var. Hakkinizi hep birlikte alacagiz. TOKI magdurlari var. Borçlar ödenemiyor. Önümüzdeki hafta Mecliste bir kez daha TOKI magdurlarinin hakkini isteyecegiz, önerge verecegiz. Biz ne kadar söylesek de Erdogan yapmiyor. Gariban sevmiyor, zengin seviyor. Onun için artik ondan istemeyi birakiyoruz. Emekliyi, emekçiyi, çiftçiyi tasiyamiyorsan çikar küfeyi. Biz onlara sahip çikmaya haziriz. Hepsini biz halledecegiz. Nerede bir magdur varsa, ne bekliyorsa artik bu iktidardan beklemeyin, halkin iktidari geliyor, destek verin, bu düzeni degistirelim” diye konustu.

Kaynak: İHA