CHP Genel Baskan Yardimcisi Bulut Açiklamasi 'Bu Hafta Tüzük Kurultayina Iliskin Toplantilara Baslayacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskan Yardimcisi Burhanettin Bulut, “Mevcut tüzükle birçok sey yapilabilecek halde’ diyenlerde var. Ancak çogunlukla fikrimiz kurultayin yapilmasi. Yogunluk seçimler sonrasi bitmedi. Bu hafta Tüzük Kurultayina iliskin toplantilara baslayacagiz” dedi.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Bulut Açiklamasi 'Bu Hafta Tüzük Kurultayina Iliskin Toplantilara Baslayacagiz'
CHP Halkla Iliskiler ve Medyayla Iliskilerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Burhanettin Bulut, CHP’yi takip eden gazetecilerle bir araya geldi. Gündeme dair degerlendirmelerde bulunan Burhanettin Bulut, gazetecilerin de sorularini yanitladi. Sokak hayvanlarina yönelik düzenlemeye yasaya bagli kalarak sonuna kadar karsi çikacaklarini söyleyen Bulut, öncelikli hedeflerinin yasanin çikmasina engellemek oldugunu söyledi.

SGK’nin Belediyelerin prim borçlarina yönelik harekete geçmesini de degerlendiren Bulut, belediyelerin is yapamaz duruma gelmesi için iktidarin bir hareketi oldugu degerlendirmesinde bulundu.

“Bu normallesme bir ittifaka tekabül eden bir normallesme degil”

Cumhurbaskani Erdogan ile CHP Genel Baskani Özgür Özel’in Kibris Baris Harekatinin yil dönümünde Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nde yan yana olmasinin muhtemel bir ittifak ya da ortak çalisma ile devam etme ihtimalinin sorulmasi üzerinde konusan Bulut su ifadeleri kullandi: “Ülkede uzun zamandir ayristirici bir siyaset var. Bunun birine az faydasi ya da digerine çok faydasi olabilir ancak topluma faydasi yok. Biz kendimizi iktidar partisi olarak görüyoruz. Dogal olarak elestirdigimiz seyleri yapmak istemiyoruz. Bu normallesme bir ittifaka tekabül eden bir normallesme degil. Bildiginiz gibi Türkiye’de anormallikler normallesmisti. Biz simdi o anormalliklerin kalkmasi ve bildiginiz normal insanlarin birbirine merhaba diyecegi bir normallesme evresine dönmek istiyoruz.”

“Önemli olan es, dost, akraba niteliginde bir atamanin olup olmadigi”

Türkiye Belediyeler Birligi’nde (TBB) genel sekreter yardimciligi, müdürlük ve diger görevler için yapilan basvurulara iliskin hazirlandigi öne sürülen torpil listesi hakkindaki iddialari cevaplayan Bulut, “Biz bu dönem Belediyeler Birligi seçiminde asil anlayisimizi gösterdik. Belediyeler Birligi seçimlerinde yönetimlere mevcuttaki AK Partililere de teklif götürdük. Onlari da alabilecegimizi ifade ettik. Bir iki tane belediyesi olan partilerden de temsilci aldik. Sonuçta ya bütçeye göre ya da nüfusa göre paylasim yapilacak. O paylasimda da hiçbir parti ayristirmadan yapilacak. O nedenle o anlayisin kadrolarda da olusmasi kadar dogal bir sey yok. Örnegin Belediyeler Birliginde yapilanma olacaksa o yapilanmanin içerisinde yine mevcuttaki arkadaslardan fikir alinabilir. Içerigini bilmemekle birlikte çok garipsenecek bir durum oldugunu düsünmüyorum. Önemli olan es, dost, akraba niteliginde bir atamanin olup olmadigi” diye konustu.



“Bu hafta Tüzük Kurultayina iliskin toplantilara baslayacagiz”

Tüzük Kurultayi planlamasi hakkinda da bilgi veren Bulut, “Genel Baskanimiz birkaç kere söyledi.

Tabi baska fikirlerde ifade ediliyor. Özellikle örgütlerden ‘biz kendimizi daha çok iktidar hazirliklarina saklayalim, enerjilerimizi oraya verelim. Mevcut tüzükle birçok sey yapilabilecek halde’ diyenlerde var. Ancak çogunlukla fikrimiz kurultayin yapilmasi. Yogunluk seçimler sonrasi bitmedi. Bu hafta Tüzük Kurultayina iliskin toplantilara baslayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA