Büyüksehirden Ücretsiz Tercih Danisma Destegi

Samsun Büyüksehir Belediyesi “Üniversite yolunda gençlerimizin yanindayiz” sloganiyla "Tercih Danisma Noktalari" kurdu.

Büyüksehirden Ücretsiz Tercih Danisma Destegi
Gençlerin üniversite tercih sürecinde daha bilinçli ve dogru kararlar almalarina yardimci olmak amaciyla ücretsiz olarak kurulan Tercih Danisma Noktalari, 2 Agustos’a kadar devam edecek.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, üniversite yolunda da gençleri yalniz birakmayarak üniversite tercihi yapacak gençlere Il Milli Egitim Müdürlügü is birligiyle ücretsiz “Tercih Danisma Noktalari” kurdu. Cumhuriyet Meydani ve Çobanli Iskelesi’nde 25 Temmuz itibariyle hizmet vermeye baslayan Tercih Danisma Noktalari’nda gençlere üniversite tercihleri konusunda profesyonel danismanlik yapiliyor. Büyüksehir Belediyesince tercih için standi ziyaret eden ögrencilere ve vatandaslara ise limonata da ikram ediyor.

Son gün 2 agustos

Tercih Danisma Noktalari, uzman ögretmenler esliginde 25 Temmuz- 2 Agustos tarihleri boyunca 11.00-17.00 saatleri arasinda Cumhuriyet Meydani ve Çobanli Iskelesi’nde hizmet verecek. Danisma noktalarinda sinav sonuçlari ve bireysel tercihler degerlendirilerek, en uygun üniversite ve bölümler hakkinda gençlere bilgi verilecek.

"En büyük mirasimiz, gençlerimizin gelecegi"

Gençlerin her zaman yanlarinda olduklarini vurgulayan Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Tercih dönemi, üniversite adayi gençlerimizin heyecanla bekledigi bir süreç. Onlar için hem heyecanli hem de zorlu olan bu süreçte bizde yanlarinda olmayi sürdürüyoruz. Üniversite hayali kuran gençlerimizin bu süreçte dogru tercih yapmalarina yardimci olmak amaciyla Tercih Danisma Noktalari kurduk. Bizim en büyük mirasimiz, gençlerimizin gelecegi. Bugünümüzün ve gelecegimizin teminati gençlerimiz için adimlar atmaya, bu dogrultuda hizmetleri ortaya koymaya devam edecegiz. Hepsinin yüzünü güldürecek güzel bir tercih dönemi geçirmelerini ve gönüllerindeki üniversiteye gitmelerini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA