Bursa Patlicaninda Hasat Senligi

Bursa Orhangazi’de tarim sektörünün en önemli ürünlerinden olan patlican için hasat basladi. Orhangazi Kaymakami Zafer Karamehmetoglu, Tarim Il Müdürü Ibrahim Acar ile birlikte Gemiç altinda Samet Tüfekçioglu’na ait Patlican tarlasinda hasat törenine katildi. Bu yil Orhangazi ovasinda 3 bin 200 dekar alanda patlican ekimi yapilirken, tahmini rekoltenin ise 12 bin 800 ton olmasi bekleniyor.

Bursa Patlicaninda Hasat Senligi
Orhangazi’de patlican hasadi basladi.

Orhangazi Ilçe Tarim Müdürlügü, Ilçe Kaymakami Zafer Karamehmetoglu ve Bursa Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ibrahim Acar’in katilimi ile patlican bahçesinde hasat senligi düzenledi.



Patlicanin hasat serüveni

Orhangazi’ye bagli Gemiç Mahallesinde Samet Tüfekçioglu’na ait yaklasik 100 dönümlük Patlican tarlasinda gerçeklesen hasat senligine Kaymakam Zafer Karamehmetoglu, Il Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ibrahim Acar, Ziraat Odasi baskani Dinçer Dimrit, Orhangazi Ilçe Tarim Müdürü Mehmet Çinar ile Tarim müdürlügü çalisanlari ve üreticiler katildi.



Patlican ihracatinin büyük bölümü Bursa’dan

Törende konusan Bursa Tarim ve Orman Il Müdürü Ibrahim Acar, diger bir çok tarim ürününde oldugu gibi patlican üretiminde de Bursa’nin önemli bir yer tuttugunu belirterek, patlican ihracatinin yaklasik yüzde 55’i Bursa’dan gerçeklestiriliyor dedi.

Kaymakam Zafer Karamehmetoglu ise Orhangazi’de 141 bin dekar ekili tarim alaninda üretim yapildigina dikkat çekerek bunun 90 bin dekari zeytin. Geri kalan alanlarda ise bir çok ürün yetistiriliyor. Bu da Orhangazi ovasinin tarima ne kadar elverisli oldugunu belirtti ve üreticilere bereketli sezon diledi.

3 bin 200 dekarda üretim yapiliyor

Öte yandan Orhangazi’de bu yil 3 bin 200 dekar alanda patlican ekimi yapilirken, bu yil beklenen rekolte ise 12 bin 800 ton civarinda. Patlican Orhangazi’de su anda tarlada 10 TL ile 12 TL arasinda alici buluyor. Tören sonunda ise protokol üyeleri patlican tarlasinda patlican topladi.
Kaynak: İHA