Bursa'nin En Sen Köyleri Osmangazi'de

Osmangazi Belediyesi hayata geçirdigi Köyümüzde Senlik Var projesi ile müzik, dans, sanat ve eglenceyi Osmangazi’nin kirsal mahalleleri ile bulusturuyor.

Bursa'nin En Sen Köyleri Osmangazi'de
Osmangazi Belediyesi tarafindan düzenlenen “Köyümüzde Senlik Var” etkinligi son olarak Aksungur Mahallesi’nde düzenlendi.

Mahallenin meydaninda kurulan etkinlik alaninda çocuklar gönüllerince eglendi. Birbirinden eglenceli etkinliklerin düzenlendigi senlikte, Aksungur sakinleri unutamayacaklari bir gün yasadi. Senlik kapsaminda çocuklar, kurulan oyun alaninda eglenirken; kendilerine ikram edilen pamuk sekeri, patlamis misir ve limonatalarin tadina bakti. Baloncuk patlatma gösterisinde ise çocuklarin mutlulugu görülmeye degerdi. Mahalle meydaninda kurulan sahnede ise Gurup Kucaklasma en begenilen türküleri söyledi.



Aksungurlu kadinlar, kendileri adina düzenlenen yemek yarismasina en güzel yöresel yemekleriyle katildi.

Osmangazi Belediye Baskan Yardimcilari Sefa Yilmaz, Fatih Vardar, Mücahit Yildizhan, CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten ve Osmangazi Kent Konseyi Baskani Fatma Çil Yilmaz’in jüri üyesi oldugu yemek yarismasinda dereceye giren kadinlara çesitli hediyeler verildi.

Mahalle erkeklerinin oldukça iddiali oldugu tavla turnuvasinda ise basa bas geçen mücadeleler yasandi. Aksungur Mahalle Muhtari Sinan Kaya ile birlikte tavlanin basina oturarak turnuvadaki ilk zari atan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, turnuvaya katilanlara basarilar diledi.

“Senliklerimiz devam edecek”

Aksungur Mahallesi’nde düzenlenen ‘Köyümüzde Senlik Var’ etkinligine katilan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, mahalle sakinleri ile eglence dolu bir gün geçirdi. Kirsal mahallelerde yasayan yurttaslarin düzenlenen senliklerden dolayi oldukça memnun olduklarini ifade eden Baskan Aydin, “Geçtigimiz gün Mürseller köyümüzde düzenlenen senliklere katildik. Bugün de Aksungur Mahallemizdeyiz. Seçimden önce köylerde yasayan yurttaslarimiza, hizmet noktasinda merkezdeki mahalleler ile kirsal mahalleler arasinda hiçbir fark kalmayacaginin sözünü verdik. Göreve gelmememizle birlikte de kirsal mahallelerimizi kapsayan ‘Köyümüzde Senlik Var’ projesini hayata geçirdik. Kirsal mahallelerimizde yasayan yurttaslarimizin bu tür etkinliklerden mutlu olup olmamalari, bundan sonra yapacagimiz hizmetler noktasinda da yönümüzü belirleyecek. Ben ziyaret ettigim mahallerde yaptigim gözlemlerde, bu etkinliklerden dolayi yurttaslarimizin oldukça memnun olduklarini gördüm. Senliklerimiz devam edecek, bizleri izlemeye devam etsinler” dedi.

“Baskanimiz seçimden önce verdigi sözleri yerine getiriyor”

Aksungur Mahalle Muhtari Sinan Kaya da “Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, seçim öncesi köyümüze yaptigi ziyarette, bizlere projelerini anlatti. Seçimin hemen ardindan yaptigi hizmetlerle de farkini gösterdi. Yaptigi hizmet ve etkinliklerle halkimizin memnuniyetini kazandi. Vermis oldugu sözleri seçimden bir ay gibi kisa bir süre sonra yerine getirdi. Ben mahallem adina kendilerine çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Aksungur Mahalle sakinleri de düzenlenen etkinlikler ile keyifli vakit geçirmelerini saglayan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA