Bursa Büyüksehir'den Saglikli Ve Kesintisiz Su Temini

Bursa Büyüksehir Belediyesi, barajlardaki su seviyesinde yasanan düsüs sebebiyle yeralti derin su kuyularini daha saglikli ve içilebilir hale getirerek vatandaslarin hizmetine sunuyor. Baskan Mustafa Bozbey, Demirtas bölgesindeki 32 adet su kuyusundan temin edilecek suyu çesitli testlerden geçirildikten sonra Dünya Saglik Örgütü standartlarinda Bursalilara ulastiracaklarini söyledi.

Bursa Büyüksehir'den Saglikli Ve Kesintisiz Su Temini
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden asiri sicaklar ve su tüketiminin hizla artmasi üzerine Bursa Büyüksehir Belediyesi, susuzlukla karsilasmamak için çalismalarini hizlandirdi. Barajlardaki su seviyesinde görülen düsüs üzerine BUSKI Genel Müdürlügü, yeralti derin su kuyularini devreye almak üzere hareket geçti. Bu çerçevede Osmangazi ilçesi Demirtas Bölgesinde içme suyu ana iletim hatti baglanti çalismalari BUSKI ekipleri tarafindan tamamlandi. Bölgedeki 32 adet yeralti derin su kuyusundan temin edilen su, paket içme suyu aritma tesisinde filtrasyon ve dezenfeksiyon isleminden sonra Dünya Saglik Örgütü standartlarina getirilerek içme suyu sebekesine verilecek.

Saglikli ve kesintisiz içme suyu temininde BUSKI araciligiyla önemli çalismalara imza attiklarini belirten Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, artik Bursa’da suyun çesmeden gönül rahatligiyla içilebildigini söyledi.

Dünya Saglik Örgütü’nün belirledigi kriterler ölçüsünde aritilan suyun, laboratuvarda yapilan genis tahliller sonrasinda sehir sebekesine verildigini anlatan Baskan Bozbey, “Kesintisiz su temini için Osmangazi ilçesi Demirtas Bölgesindeki 32 adet yeralti derin su kuyusunu devreye aliyoruz. Buradaki sular paket aritma tesisine iletilecek, filtrasyon ve dezenfeksiyon isleminden sonra sehir sebekesine verilecek. Saglikli ve kesintisiz su temini için yogun gayret gösteriyoruz. Özveriyle çalisan ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA