Bu Kez Pazarcilar Eylem Yapti, Belediye Ve Zincir Marketleri Suçladilar

Sivas’ta halk pazari esnaflari haksiz rekabet yaptigi gerekçesiyle zincir marketlere tepki gösterdi. Sivas Belediye Baskani’nin seçim öncesi kaldirim isgaline son verecegi sözünü hatirlatan esnaflar, sorunlarin çözüme kavusmasini istedi.

Bu Kez Pazarcilar Eylem Yapti, Belediye Ve Zincir Marketleri Suçladilar
Sivas’ta halk pazari esnafi Sivas Belediyesi ve zincir marketlere tepki göstermek amaciyla eylem yapti. Halk pazarinin kuruldugu gün zincir marketlerin indirim yaptigini söyleyen esnaflar, ayni zamanda bu marketlerin kaldirim isgali yaptiklarini belirtip Sivas Belediyesini buna göz yummakla suçlardi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yetkililere seslenen esnaflar, seçimlerden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

“Seçimler geçtikten sonra Belediye Baskani bizi unuttu”

Halk pazarinda esnaflik yapan 4 çocuk babasi Oktay Yildirim, “Artik buramiza kadar geldi, haksiz rekabet yapiyorlar. Pazar harici günlerde 20 TL’ye satiyorsa Pazar oldugu gün 8 TL’ye satiyor. Diger subelerindeki domatese de 30 TL diyorlar. Bunlar çok uyaniklar. Biz bunlardan sikâyetçiyiz. Ayni zamanda kaldirim isgali yapiyorlar. Bizim biraktigimiz pazar yerlerine mini pazar açiyorlar. Buralara biz pazar kuruyorduk. Biz gittikten sonra bunlar pazar yeri kurmaya basladilar. Bunlar halk pazarindan rant sagliyorlar, düsmanlik ediyorlar. Benim 4 çocugum da okula gidiyor, bunlarin yüzünden çocuklarima ekmek parasi götüremiyorum. Her gün biri ile ugrasiyoruz. Biz burada 500 pazarciyiz. Belediye’den buna el atmasini istiyoruz. Seçimden önce geldi söz verdi. ‘Kaldirim isgaline hayir diyecegiz’ dedi.

Seçimler geçtikten sonra Belediye Baskani bizi unuttu. Buradan Adem Uzun’a sesleniyorum. Gelsin pazarci esnafinin sorununu dinlesin. Memleket 2 kisiden ibaret degil. Haksiz rekabete son versinler” dedi.

Kaynak: İHA