Bilim Konya Yaz Okulu'nda Ögrenciler Bilim Ve Teknolojiyle Iç Içe Oluyor

Konya Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim Konya Yaz Okulu’nda ortaokul ögrencileri verimli bir tatil dönemi geçiriyor.

Bilim Konya Yaz Okulu'nda Ögrenciler Bilim Ve Teknolojiyle Iç Içe Oluyor
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, ögrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri ve çok yönlü gelisimlerine katki saglamak amaciyla Genç KOMEK, Bilgehane ve Lise Medeniyet Akademilerinde faaliyetler yürüttüklerini belirterek, ögrenciler için hayata geçirdikleri çalismalardan birinin de Bilim Konya oldugunu söyledi.

Bilim Konya ile gençlerin bilimsel meraklarini ve kesfetme duygularini desteklemeyi hedeflediklerini kaydeden Baskan Altay, “Bilim Konya’da sinav ve yetenek görüsmelerini basariyla geçen ortaokul ögrencilerimizin; yazilim, mekanik, elektrik-elektronik gibi alanlarda egitimlere katilarak bu alanlardaki yeteneklerini gelistirmelerine katki sagliyoruz. Evlatlarimiz ayrica burada millî ve manevî egitimlere de katilarak dolu dolu bir yaz dönemi geçiriyor. Is birliginden dolayi T3 Vakfimiza tesekkür ediyor, yaz okuluna katilan tüm ögrencilerimize basarilar diliyorum” diye konustu.



Ögrenciler Bilim Konya Yaz Okulu’ndan çok memnun

Bilim Konya ögrencilerinden Necdet Türköz, egitimleri hazirlayanlara tesekkür ederek, “Bilim Konya bana çok sey katti. Iyi ki yaz tatilinde Bilim Konya’ya gelmisim. Bilim Konya bana çok fazla bilgi kazandirdi” dedi.

Ahmet Talha Ceylan isimli ögrenci, Bilim Konya egitimlerinin kendisini çok mutlu ettigini belirterek, “Bilim Konya, arkadaslarimla iyi bir iletisim kurmami sagladi. Hocalarimla beraber bu yaz dönemini birlikte geçirmeye zamanimiz oldu. Bilim Konya’nin hem dini derslerde hem de bilgisayar, elektronik ve mekanik derslere de katkilari var. Baskanimiz Ugur Ibrahim Altay bizim için çok ugrasiyor. Tesekkür ederiz” dedi.

Baska bir ögrenci Bahadir Bayrakçi ise Bilim Konya ile birçok yeni bilgi edindigini vurgularken; Duru Atalay isimli ögrenci, tatilinin Bilim Konya ile çok verimli geçtigini dile getirdi.

Bilim Konya Yaz Okulu 16 Agustos’a kadar devam edecek

Konya Büyüksehir Belediyesi ve T3 Vakfi is birligi ile bilim ve teknolojinin toplumda genis kitlelere ulasmasini hedefiyle hayata geçirilen Bilim Konya’da yaz okulu etkinlikleri Ibn-i Sina Bilgehanesi’nde 16 Agustos’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA