Bilecik'te Ilk Defa Yapilan Ameliyatla Sagligina Kavustu

Bilecik’te dogustan böbrek rahatsizligi olan hasta, kentte ilk defa yapilan bir ameliyatla sagligina kavusturarak taburcu oldu.

Bilecik'te Ilk Defa Yapilan Ameliyatla Sagligina Kavustu
Böbrekteki idrarin mesaneye ulasamadigi durumlarda görülen bir rahatsizligi bulunan 27 yasinda hasta Ozan Yigit, Egitim ve Arastirma Hastanesinde ilk defa yapilan ameliyat ile sagligina kavustu. Hasta, Üroloji Klinigi uzmanlarinin, dismembered pyeloplasti, üreteroüreterostomi ve üreterolizis yöntemlerini uyguladigi ameliyat sonrasi 4 günde sagligina kavustu.

Hastayi ziyaret eden üroloji ekibi Doç. Dr. Ramazan Topaktas, Doç. Dr. Ali Haydar Yilmaz ve Op. Dr. Mahmut Koç, bu yöntemle bir çok hastanin sagliga kavusacagini söylediler. Ameliyat hakkinda bilgi veren doktorlar, "Böbrekte üretilen idrari idrar kesesine tasiyan idrar kanalina üreter denir. Üreter sag ve sol böbrekten çikarak idrar kesesine kadar devam eder ve trigon denilen bölgede mesaneye açilir. Üreteropelvik darlik ise böbrekteki idrarin mesaneye ulasamadigi durumlarda görülen bir rahatsizliktir. Idrar, böbrek toplayici sistemi ile üreterin birlestigi noktada görülen darlik veya tikaniklik nedeniyle, kanaldan geçerek mesaneye ulasamaz ve böbrek zamanla islevini yitirir. Üreter darligi da üreteropelvik bileske darligi gibi idrar akisini engelleyerek böbrek fonksiyonlarinin bozulmasina neden olabilir. Darlik ayni zamanda böbrek tasi olusma riskini de artirir. Endoskopik ameliyatlarin basarisiz oldugu durumlarda laparoskopik veya açik ameliyatlarla bu darliklar düzeltilir" dediler.

Bilecik’te ilk defa basari ile uygulanan operasyon teknikleri ile tek seansta sagligina kavusan hasta Ozan Yigit ise doktorlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA