Baskan Saygili'dan 'Gündem Izmir' Toplantisi

AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili, düzenledigi ‘Gündem Izmir’ basin toplantisinda hem ulusal hem de yerel konulara degindi. Izmir’deki sokak köpegi konusuna da deginen Saygili, “CHP belediyeciligi sorunu çözmek yerine günlük ve popülist politikalarla bu problemi Izmir’de çig gibi büyüttü. Büyüksehir ve ilçe belediyelerine çagrimdir; barinak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa dosyalarini hazirlayip gelsinler, yer tahsisi konusunda bizzat takipçisi olacagiz ve elimizden gelen destegi verecegiz. Ayrica ben de yakin zamanda 2 tane sokak hayvani sahiplenecegim” dedi.

Baskan Saygili'dan 'Gündem Izmir' Toplantisi
AK Parti Izmir Il Baskanligi binasinda ‘Gündem Izmir’ toplantisinin ikincisi düzenlendi.

AK Parti Izmir Il Baskani Bilal Saygili baskanliginda düzenlenen toplantida hem ulusal hem de Izmir özelindeki konulara deginildi.

“Barinak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa dosyalarini hazirlayip gelsinler”

Son günlerde gündemde olan sokak hayvanlari konusunda görüslerini dile getiren Baskan Saygili, “Izmir’de 480 bin sokak köpegi popülasyonu var. Almanya’da, Hollanda’da, Fransa’da gelismis ülkelerde sokak köpekleri yok. Neden yok? Ben bizzat kendim gittigim ziyaretlerde olmadigini gördüm. Bu sorunu yerel yönetimler büyümeden çözmeliydi.

Ama CHP belediyeciligi sorun çözmek yerine günlük ve popülist politikalarla bu problemi Izmir’de çig gibi büyüttü. Bazi kesimlerin evinden isine, isinden evine araçla, çocuklarinin da okula servisle gittigi için yasamadiklari bir travmayi; halkin yüzde 80’i sokaklarda bizzat yasiyor. Sokaklarda yürüyerek ya da toplu ulasim kullandigi anlarda, bu popülasyonun saldirisina maruz kalan vatandaslarimizi; ‘zirlayan ziplayan’ belli bir gruba ezdirmek hak midir? Hukuk mudur? Sokakta köpeklerinin isgal ettigi bölgelerde insanlar yürüyemiyor! Çocuklarin parçalandigi bir dünyada, bir insan cani bu kadar mi degersiz? Hiçbir canlinin itlaf edilmesine razi degiliz ama kuduz, saldirgan ve öldürme riski tasiyan bir köpegin itlaf edilmesi kaçinilmazdir. Izmir’de Büyüksehir Belediyesi ve ilçelerin geneli sizde degil mi? Eyleme katilmayin kardesim, is üretin, çözüm üretin. Büyüksehir ve ilçe belediyelerine çagrimdir; barinak yapmak istiyorlar ve yerleri yoksa dosyalarini hazirlayip gelsinler, yer tahsisi konusunda bizzat takipçisi olacagiz ve elimizden gelen destegi verecegiz. Ayrica ben de yakin zamanda, 2 tane sokak hayvani sahiplenecegim” dedi.



“Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayragimizin böyle bir konuya alet edilmesini kiniyoruz”

Geçtigimiz günlerde Türk Egitim Vakfi (TEV) Izmir Subesi öncülügünde Çesme Açikhava Tiyatrosu’nda egitim yarari için düzenlenen konserde sahne alacak olan Yunan sanatçi Despina Vandi, sahnede olan Atatürk posteri ve Türk bayraginin indirilmesini isteyince kriz yasanmis, istegi yerine getirilmeyen Vandi, konsere çikmaktan vazgeçmisti. Bu konu hakkindaki görüslerini dile getire Saygili, “Türk sanatçi yok mu da Yunanistan’dan getirtiyorsunuz. TEV bu konuda hatali! Sanatçiyi çagiran sizsiniz, bagiran yine siz. Hem suçlu, hem güçlü, hem arsiz, hem utanmazsiniz! Türkiye’nin ortak degeri olan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayragimizin böyle bir konuya alet edilmesini kiniyoruz. Çesme Belediye Baskani, sponsor oldugu bu gece ile ilgili yaptiklari ahmakliktan kahramanlik çikarmaya çalismaktan baska bir sey yapmadi. Hizini alamayinca Milletvekilimiz Mustafa Varank ile girdigi siyaset polemigi de acemi bir politikacini kamuoyu önündeki zavalli çirpinislariydi” ifadelerini kullandi.

“2 milyar TL buhar olup uçtu mu”

Izmir’deki kentsel dönüsüm konusuna deginen Saygili, “Ülkemiz ve sehrimiz için deprem hayati bir konu. Maalesef 25 yildir Izmir’i yöneten zihniyet kentsel dönüsüm konusunda bir arpa boyu mesafe gidemedi. Hükümetimizin bu alanda çikardigi yasalarla yerel yönetimlere taninan genis yetkileri CHP’nin Izmir’deki siyaset akli degerlendiremedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi verdigi sözleri unuttu, vatandaslar magdur oldu. CHP’li Izmir Büyüksehir Belediyesine bagli IZBETON, garantör oldugu kentsel dönüsüm projesindeki kooperatiflerle sözlesmelerini feshetti. Kentsel dönüsümü rant hesaplariyla ‘kooperatif’ görünümlü ‘anonim sirketlere’ devreden IZBETON, Büyüksehir’e güvenerek sözlesme imzalayan bin 550 vatandasimizi magdur etti. Simdi yapilacak is; bin 550 kooperatif üyesinden toplanan yaklasik 3 milyar TL’ye yakin paranin hesabini sorma zamanidir? Mevcut insaatlara harcanan para yaklasik 1 milyar TL. Peki, geriye kalan yaklasik 2 milyar TL buhar olup uçtu mu? Nerede bu para?” diye seslendi.

“Bir Izmirli olarak ne yazik ki utandim”

Geçtigimiz hafta yurt disindan gelen misafirlerini Kordon’da yemege götürdügünü ve Körfez’den gelen agir koku nedeniyle misafirlerinin rahatsiz oldugunu ve bölgeden ayrilmak zorunda kaldiklarinin altini çizen Baskan Saygili, “Bir Izmirli olarak ne yazik ki utandim. Izmir Büyüksehir yetkilileri Kordon’daki esnafa gidip bir konussa ne oldugunu ögrenecekler.

Sayin Cemil Tugay; 100 gündür, yani göreve geldiginizden beri Körfez’deki çevre felaketi ve agir koku problemiyle ilgili hiçbir sey yapmadiniz. Tunç Soyer gibi yüzey temizligi mi yapacaksiniz yoksa hakikaten temiz bir Körfez için bir inisiyatif alacak misiniz? Ne yapacaksiniz, bir planiniz var mi?” diye konustu.

Kaynak: İHA