Baskan Köksal Ve Aras Basin Mensuplari Ile Bir Araya Geldi

Mentese Belediye Baskani Sehir Plancisi Gonca Köksal ve Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Aras, ’Basin Özgürlügü için Mücadele Günü’ dolayisiyla düzenlenen kahvaltida basin mensuplari ile bulustu. Atapark’ta düzenlenen etkinlikte, Baskan Köksal ve Baskan Aras, Mentese’de görev yapan basin mensuplari ile sohbet etme firsati buldu.

Baskan Köksal Ve Aras Basin Mensuplari Ile Bir Araya Geldi


Mentese Belediye Baskani Gonca Köksal, yaptigi konusmada basin özgürlügünün önemine degindi ve halkin haber alma hakki için zor sartlarda görev yapan basin mensuplarinin 24 Temmuz Basin Özgürlügü için Mücadele Gününü kutladi. Köksal, basindan sansürün kaldirildigi 24 Temmuz 1908 tarihinin önemine vurgu yaparak, “O günden bugüne basin, çagdas ve demokratik hayatin vazgeçilmez unsurlarindan birisi, haber alma ve yayma özgürlügünün en etkili araci oldu” dedi.



Baskan Köksal, sözlerine söyle devam etti: “Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basin, Milletin müsterek sesidir’ ifadesi basinin toplumu aydinlatmasi ve toplumun sesinin duyulmasi bakimindan üstlendigi misyonu net olarak açikliyor. Mentese olarak biz, halkin haber alma hak ve özgürlügünü saglamak amaciyla gazeteciligi etik kurallari çerçevesinde yürüten saygin gazetecilere sahibiz. Ancak hem basin çalisanlarimiz hem de yayin kurumlarimiz yasanan ekonomik zorluklar ve gitgide agirlasan sartlar nedeniyle büyük sikinti içerisindeler. Mentese Belediyesi olarak imkanlarimiz dahilinde hiçbir ayrim gözetmeksizin yayin kurumlarimiza elimizden geldigi ölçüde yardimci olmaya çalisiyoruz.”

Baskan Köksal, konusmasinin sonunda basinda sansürün kaldirilisinin 116. yil dönümünde yasam haklari ellerinden alinarak aramizdan ayrilan basin mensuplarini saygiyla anarken, tüm basin mensuplarinin 24 Temmuz Basin Özgürlügü için Mücadele Günü ve Basin Bayrami’ni kutladi.
Kaynak: İHA