Baskan Bozbey'den Talimat Açiklamasi 'Çiftçinin Ürünü Tarlada Kalmayacak'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, tarladaki ürünleri piyasanin çok altinda alinmak istenen Mustafakemalpasali çiftçilerin magduriyetini gidermek için devreye girdi. Mahsulleri Tarim Peyzaj AS marifetiyle degerinde alacaklarini ve ihtiyaç sahiplerine ulastiracaklarini açiklayan Baskan Bozbey, “Köylülerin ürünlerini ucuz rakamlarla satmasina firsat vermeyecegiz” dedi.

Baskan Bozbey'den Talimat Açiklamasi 'Çiftçinin Ürünü Tarlada Kalmayacak'
‘Baskan Bozbey Burada’ projesi çerçevesinde Mustafakemalpasa ilçesinde çesitli ziyaretlerde bulunan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, beraberindeki Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayisoglu, Mustafakemalpasa Belediye Baskani Sükrü Erdem ve CHP Ilçe Baskani Gökhan Demir ile birlikte Mustafakemalpasa Mahalle Muhtarlari Dernegi’nde üreticilerle ve köylülerle bulustu. Bir hafta öncesine kadar kilosunu 10 lira civarinda sattiklari kavun ve karpuzun simdi toptancilar tarafindan 2-3 lira civarinda alinmak istendigini dile getiren köylüler, yasadiklari magduriyet sebebiyle ürünlerini tarladan toplayamadiklarini söyledi.



“Köylünün malini tarlada birakmayacagiz”

Ürünlerin piyasanin çok altinda alinmak istenmesine duyarsiz kalmayan Baskan Bozbey, kavun ve karpuzlarin köylünün emegine degecek bir degerde ve direk çiftçiden satin alinmasi talimatini verdi. Vatandaslardan alkis alan Baskan Bozbey, “Mustafakemalpasali çiftçilerimizle bulustuk. Sikintilarini ve taleplerini dinledik. Geçen haftaya kadar 10 liradan sattiklari kavun ve karpuzlarin simdilerde 2-3 liraya alinmak istendigini ögrendik. Bu sebeple de ürünler tarlada kalmis. Konuya kayitsiz kalamazdim. Hemen arkadaslara talimat vererek ürünlerin degerinde alinmasini istedim. Köylünün malini tarlada da birakmayacagiz, ürünlerini ucuz rakamlara satmasina da firsat vermeyecegiz. Tarim Peyzaj AS araciligiyla alacagimiz kavun ve karpuzlari da ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA