Barista Kursunu Bitirip Bag-Kafe'de Ise Basladilar

Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde 2 aylik barista egitimini tamamlayan kadinlar, belediye bünyesinde hizmet veren Bag-Kafe’de barista olarak ise basladi.

Barista Kursunu Bitirip Bag-Kafe'de Ise Basladilar
Bagcilar Belediyesi, farkli alanlarda meslek edinmek isteyen vatandaslar için verdigi teorik ve uygulamali meslek egitim kurslarina devam ediyor. Bu çerçevede en son açilan barista kursu da yogun ilgi görüyor. Özellikle sayilari her geçen gün artan kafelerde çalismak için kursta egitim aliyor.

2 aylik program düzenlendi

Bagcilar Belediyesi Kadin ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen 2 aylik programda “Barista-Servis Elemani-Mutfak Hazirlik Personeli Egitimi” düzenlendi.

Bu barista egitimini tamamlayan 3 kursiyer de yine Bagcilar Belediyesi’ne bagli Bag-Kafe’de ise basladi.

Is basvurusunda bulunduk

Sürecin iyi geçtigini belirten 19 yasindaki Ilayda Akdogan, “Lise mezunuyum. 2 aylik bir barista egitimi aldik. Süreç bizim için iyiydi. Is Sagligi Güvenligi ve Hijyen Egitimi aldim. Kahve sunumlari, kahve hakkinda bilgilerimiz oldu. Ise baslama sürecinde 2 haftalik bir egitimimiz oldu. Sef ve müdürlerimiz tarafindan degerlendirildik. Daha sonra olumlu geri dönüs alip is basvurusunda bulunduk. Bagcilar Belediye Baskanimiz Abdullah Özdemir’e bize is olanagi sagladigi için tesekkür ediyorum” dedi.

Burada çalismaktan çok memnunum

25 yasindaki Ipek Inen ise “Kurs egitimimiz 2 ay sürdü. Süreç uygulamali olarak geçti, uygulamalar yaptik. Kahve üzerinden denemeler yaptik. Ise baslama sürecinde 2 hafta uygulamali bir sürecimiz oldu Bag Kafe’de. Burada çalismaktan çok memnunum” diye konustu.

Hem sefimiz hem müdürümüz gözlemledi

33 yasindaki 2 çocuk annesi Elif Sahan ise sunlari söyledi: “Bu 2 aylik süreçte biz ilk olarak kahvenin tarihi ana vatanini ögrendik. Daha sonra Is Sagligi ve Güvenligi, hijyen hakkinda uygulamali egitimler aldik. Teorik ve uygulamali egitimler aldik. Biz bu egitim sürecinde Bag Kafe’de 2 haftalik bir uygulamali egitim aldik. Uygulamali egitimde hem sefimiz hem de müdürümüz tarafindan gözlemlendik. Daha sonra uygulamali egitim bittikten olumlu yönde geri dönüs aldik. Bu süreçte ise baslamis olduk”.
Kaynak: İHA